Överdrivet pretentiöst blir bajsnödigt de Luxe

Efter morgon, frukost och allt det där ger jag mig ut på äventyr. Jag skaffar ett busskort, letar busshållplats och åker en halvtimma bort från stadskärnan till Serralves – Museum for contemporary art. Jag tänker att det är ju kul.

 
I entrén sitter en man och läser tidningen på en flodhäst.
I entrén sitter en man och läser tidningen på en flodhäst.
 
Det är en utställning med Allora & Calzadilla Entelecy (har jag aldrig hört talas om) och när jag går runt där så suckar jag mest och blir lite smått irriterad. Det är så bajsnödigt att jag häpnar över dess töntighet.

Det är ljudinstallationer och det låter överallt. Surr. Ett ”oum”. I näst intill tomma lokaler. Ingenstans hittar jag information om verken.

 
Ljud i rum och på skärm
Ljud i rum och på skärm
 
Senare, i andra rum, blir det mer traditionellt. Men där hänger tavlorna tätt och inprängda mellan tapeter av sig själv. Det blir lite som att man inte kan se skogen för alla träd. Kontrasten mot de tomma rummen blir konstig och jag upplever att den delen är väldigt konstigt upphängd. Kan man inte se verken så är det ju ganska misslyckat.

 
Bajsnödig utställning
Det är både bajsnöndigt och mer traditioellt
 
Sen blir jag dagens hjälte när jag hittar en mobil på marken. Jag plockar upp den och tänker att jag lämnar in den i entrén sen när jag kommer tillbaka. Efter en minut ringer den och en fransk mamma med massa ungar blir glad när hon får tillbaka den.

I Serralves villa bredvid museet är det en liten (och ganska ospännande) mixutställning med Miró och Alexander Calder. Villan i sig är mer kul än utställningen och parken som hör till är vacker och skönt skuggig i solskenet. Jag hittar en glugg där jag köper en iskall ananasläsk och sitter i skuggan och bara chillar en stund innan jag lämnar parken och muséet.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.