Det där att vilja ha saker som man egentligen inte riktigt behöver

Morgonen började jobbigt. Drömmarnas värld är konstig och när jag stressad i drömmen vaknade med samma känsla kändes allt väldigt jobbigt en stund innan jag hade hunnit sansa mig. Där och då tänkte jag att jag skulle komma ihåg vad det nu var som gjorde det, men efter duschen var drömmen borta.

När sen morgonrutinerna var avklarade drog jag iväg till jobbet och fortsatte med mina små påbörjade projekt. Sallad till lunch idag (för att försöka vara lite nyttig i kontrast till gårdagen) och sen tillbaka till skärmen.

För övrigt satt jag med fingret på beställknappen på lunchen idag när jag upptäckte att det (för tillfället) går att beställa en X100V igen (den nyare modellen av min förlorade kamera). Även om jag har råd, så är 17.000 mycket pengar och nu när jag har min andra kamera med det nya objektivet som jag köpte häromveckan, så känns det hela en aning svårt att motivera och nästan lite … orimligt.

Eller?

4 kommentarer

 1. Svara
  Pontus fre 17 mar 2023, 08:59

  Har aldrig haft någon X-Pro2, men väl en X100F som jag sålde, ångrade mig och köpte X100V för något år sen. Jag hade en fullformatsnikon och en Sony A7 III parallellt, som inte alls fick lika mycket användning. De fick stryka på foten till slut. Mycket bra kameror, men det var något med de där små som drog… Så förstår dilemmat, men även med en härlig storebror är det väl något som fattas utan världens bästa lillebror, helt enkelt.

  • Svara
   Janne fre 17 mar 2023, 11:24

   Jag gjorde samma. Hade en X100S som jag sålde och ångrade mig så att jag köpte F:en. Annars är ju X-Pro2 och X100F är väldigt lika (där den större har lite mer tekniska plus i kanten). Storleksmässigt skiljer det med nya objektivet bara någon centimeter, men det är något ”magiskt” med X100-modellerna som gör att man vill använda dem på ett helt annat sätt.

   …och X100V är ju ännu bättre. Så jag är väldigt sugen på en.

 2. Svara
  Jan fre 17 mar 2023, 18:51

  Köp! Annars kommer du ångra dig varje gång du plockar upp din ”stora” kamera, och den känns lite för stor.
  Och den som har mest grejer när man dör vinner vet du 🙂

  • Svara
   Janne fre 17 mar 2023, 21:51

   Hmm … du hjälper ju inte med såna kommentarerer! 😛

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.