En fikaförmiddag blev en skön naturlördag

Skönlördag med sovmorgon och lugnt uppvaknande. En liten frukost och dusch innan det blev dags för en fika nere på kaféet med Frode och Stenis. Kaffe och ett vaniljhjärta. Efter det den lilla strosen och hem till dammsugning av lägenheten eftersom det tydligen behövs ibland.

En sothöna i vassenDet blev en naturlördag också. Jag drog på mig mina gummistövlar och åkte ut till fågeltornet i Hov. Där promenerade jag rakt ut i våtmarkerna. Frisk luft, friska vindar och fåglar som kvittrade. Det var svanar, gäss och en sothöna som höll på med något i vasskanten.

Jag hörde den osynliga rördrommen tuta sitt märkliga läte (ungefär som när man blåser i en flaska) och jag plaskade omkring i kärrig terräng dränkt i vårblöta.

 
Folk i ett torn
Folk i tornet kikade på … något annat.

Små korta stunder fick jag också solsken på mig. Det kändes trevligt. I fågeltornet häckade andra människor med kikare som tittade på … något annat. Sen åkte jag hem till min lilla stad igen och fixade mig lite lunch.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.