Ett väldigt konstigt ställe

Efter morgon och frukost packade jag ihop mig från hotellet, satte mig i bilen och åkte färjan tillbaka till Sverige. GPS:en igång och jag stänger av motorvägen och väljer att åka längs okända småvägar. Se ett annat Skåne. Jag åkte in i Kävlinge. En tråkig liten håla som inte fick mig att stanna och ta den fika jag hade tänkt att ta mig (eftersom jag helt enkelt inte hittade någonstans att göra det på).

Sen hamnade jag i Jakriborg och … jösses!?

Vad i hela världen är det för ett konstigt ställe. En låtsas-Hansa-stad i Hjärup utanför Lund. En öde spökstad. Inte en kotte så långt ögat kunde nå. På fiket – som jag hittade och som var öppet – fanns ingen. Jag ropade och ropade, men ingen var där. Så jag gick och det kändes som att jag hamnat i Twilight Zone. Som att jag hamnat i ett parallellt universum där det bara var jag.

Så jäkla märkligt ställe.

Så jag fortsatte istället och resan mot Ystad tog slut. Jag kom fram. Lite långsammare än vanligt och inte speciellt trevligare eftersom mina stopp mest blev … inte alls.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.