Kaffet och naturpromenaden

Sovmorgon är skönt. Söndag hela dagen och även om vädret kunde varit trevligare så var det ganska skönt ute. Jag cyklade bort till den andra mataffären och handlade lite grejer. Sen drog jag på mig gummistövlarna och åkte ut till landet där jag strosade omkring i en och en halv timma ungefär.

Den till synes oansenliga lilla fågeln ovanför är en Sävsparv (Emberiza schoeniclus) som satt och kvittrade bredvid mig när jag tittade in i vassen. Sen såg jag någon slags rovfågel uppe på himlen också (förmodligen en Brun Kärrhök), men den var lite för långt bort för en bra bild … och Hacke Hackspett satt på samma ställe som vanligt.

 
Hacke Hackspett hackade hårt
Hacke Hackspett hackade hårt på sitt vanliga ställe.
 

Förresten så var det ju den där fullständigt absurda idén med klockomställning i natt igen. Detta fullständiga vansinne som bara fortsätter och fortsätter, år efter år, trots att det är beslutat att den ska bort.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.