Det märkliga 2020 går äntligen mot sitt slut (en liten sammanfattning)

Det är slutet på året och det blir en kort liten sammanfattning av året som gick. Ett 2020 som var väldigt annorlunda och konstigt. Det var till exempel det där viruset som lamslog hela världen, det var enorma demonstrationer och det var det amerikanska valet. Själv satt jag hemma.

Äntligen tar det här skitåret slut. Inte för att Coronaskiten är över. Inte på långa vägar. Men man kan väl ändå hoppas att det bara kan bli bättre. Botten är nådd. Jag hoppas det i alla fall. För ett tag sedan kom jag att tänka på hur jag skrev förra nyårsafton när jag avslutade året med att försöka vara hoppfull inför det nya och vad som skulle komma.

”…som vanligt hoppas jag att det nya blir bättre än det förra. För visst ska man försöka få det så. En uppåtgående spiral av bättre … Det nya året. Decenniet. Framtiden. Det nya livet. Förbättringen. Fortsättningen.”

Ha!

Tänk om jag då vetat hur 2020 fullkomligt skulle implodera. Först brann Australien upp och någonstans runt en halv miljard djur dog i bränderna. Trump höll på att starta ett tredje världskrig och dödandet av George Floyd blev startskottet för enorma protester över hela världen. Mars fylldes med nyheter om ett nytt virus där borta i Kina och plötsligt var Covid-19 här.

Sen blev ingenting sig likt.

Hela våren satt jag hemma och jobbade. Jag tyckte inte om det och mådde heller inte bra av det. Det blev alldeles för mycket isolering för att kännas bra. Sen blev det sommar och jag såg norrland, höga kusten och semester är ljuvligt även om den inte riktigt blev som vanligt. Efter det satte jag mig på kontoret och jobbade igen. Eftersom vi är få och har det stort så var det inga problem, men kurvan pekade uppåt igen, virusvåg två stormade in och då gick vi alla hem och jobbade igen och det var inte roligt alls. Varken jobbmässigt eller mentalt.

Sen kom det amerikanska valet och det var jämnt men gamle Biden vann folkets röster och narcissisten Trump vägrar fortfarande erkänna sig besegrad och kämpar med näbbar och klor för att misstänkliggöra alla röster (utom hans egna) och allting runtomkring. Efter stämningar och omräkningar så vann Biden en gång till. Men har vi ens sett slutet på den här historien innan kongressen godkänner elektorrösterna den 6:e januari? Troligen. Men f-n, jag skulle knappast bli förvånad om något galet skulle hända såhär precis på sluttampen.

2020 har varit ett väldigt konstigt år. Så otroligt långt ifrån vad jag hade förväntat mig för ganska exakt ett år sedan. Och nu när det äntligen går mot sitt slut har Corona-vaccinet så smått börjat rulla ut och kanske kan man ändå hoppas att det nya året faktiskt blir bättre än det förra. Snälla låt det bli så. För jag orkar f-n inte med ett sånt här år igen.

2 kommentarer

 1. Svara
  Richard Lindgren tor 31 dec 2020, 11:53

  Gott Nytt År Janne!
  Vill så här passa på att tacka för alla otroligt fina bilder och de ibland intetsägande texter på din lilla blogg. Texterna tillför faktiskt något även om de ibland är en ”blahatext” så tillför den något.

  Tack också för köphjälpen med kameran. Jag är helnöjd och som du sa så min stora klumpiga systemkamera används mindre och mindre.
  / Richard Lindgren

  • Svara
   Janne tor 31 dec 2020, 14:18

   Tack så mycket! Ja, den lilla kameran är ju lite magisk i att man vill använda den eftersom bilderna har en tendens att bli så bra. Gott nytt tillbaka!

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.