Skivindustrin fortsätter att gräva sin egen grav med vad det nu är de försöker upprätthålla. De säger rättighetsproblem. Jag gissar att det, som vanligt, istället handlar om att de inte fick så mycket pengar som de hade hoppats på.
Jag undrar om de fortfarande tror att CD-skivan är ”the thing” för folk som lyssnar på musik. Själv har jag i flera år hävdat att den redan är död, i alla fall ordentligt döende. Vad vi nu eventuellt ser – i form av skivor, vinylutgåvor och specialboxar – är bara lite dödsrosslingar och en föråldrad bransch som tydligen vill att den ska vakna till liv igen.
Att de fortfarande inte förstår att framtiden kom för flera år sedan. Den går inte att hejda. Det går inte att krampaktigt hålla sig kvar vid det gamla, som i dagens globala och digitala samhälle är förlegat sen länge. En sak de uppenbarligen behöver göra är att titta över sina egna organisationer och anpassa sig till den nutid som är här och en framtid som kommer.
Istället för att strypa goda initiativ, borde de omfamna dem, lära sig, dra nytta av och vidareutveckla.
Puckon.
Är det förresten någon som vill ha en Spotifyinbjudan så bjussar Erik på några stycken!
Läs mer på E24, DN, IDG och Aftonblaskan. Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om Spotify, skivindustrin, gräva sin egen grav, upprätthålla, rättighetsproblem, gissning, pengar, CD, cd-skiva, musik, död, döende, skivor, vinylutgåvor, specialbox, dödsrosslingar, föråldrad, bransch, vakna till liv, framtiden, krampaktigt, gamla, global, digital, samhälle, organisation, anpassa sig, nutid, stryps, strypa, initiativ, omfamna, lära sig, dra nytta av, vidareutveckla, puckon
För er som läser kvällstidningarnas låtsasartiklar ”Så blir vädret i sommar” kan jag meddela att allt som sägs i de där artiklarna är rena gissningar och spekulationer.
Enligt SMHI så har en prognos för ett dygn framåt en träffsäkerhet på 80-85%. Sen sjunker säkerheten dag för dag. Som till exempel femdygnsprognosen, som man ser då och då i samband med nyhetssändningar, där kan meteorologen lika gärna stå och kasta pil som att peka på den där kartan. Och visar det sig att SMHI har fel, så finns det en hela radda med grejer de kan skylla på: feltolkade observationer, ofullkomliga datormodeller eller datorprognosens begränsade detaljnoggrannhet.
Så vill du med säkerhet veta hur vädret blir – kolla ut genom fönstret.
Oj då, det här har jag visst redan skrivit om en gång för lite drygt ett halvår sedan.
Läs även andra bloggares åsikter om väder, kvällstidning, artiklar, gissning, spekulation, SMHI, prognos, träffsäkerhet, femdygnsprognos, kasta pil, fel, feltolkad, ofullkomlig, datormodell, datorprognos, begränsad och detaljnogrannhet