Inlägg taggade med Musik

En försmak av sommaren

I lite över tre timmar har jag suttit nere på Myntbacken i den här stolen. Njutit av solen, glada vänner, dagstidningsskräp, kortspel, musik och ett glas rosévin. Det är som om sommaren redan har hittat hit.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

Suddenly everything has changed

Jag lämnar ett grått och regnigt Linköping och åker upp på motorvägen…

…kör bil en stund och försvinner iväg i tankar och musik…

…och helt plötsligt kommer jag hem till strålande solsken.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

In the name of the father

Fika i solen på GKs uteservering. Strosande längs vattnet. Mamma svan ligger på samma ställe som hon gjort förut och går man för nära kommer pappa svan i en rasande fart för att se till att man inte kommer närmare.

Sen spenderade jag en timma i brassen på terassen. Hörlurar med bra musik och varm sol gör att jag nästan somnar en liten stund. Idag fyller förresten min fina pappa år, så ett stort grattis till honom!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

The supereffektivitet

Att stänga in sig bakom hörlurarna med Prodigys nya skiva gjorde under för min effektivitet. Jag brukar vara ganska snabb och effektiv i vanliga fall, men nu … eftermiddagen har gått i ett rasande tempo. Ritsch ratsch fili-bom-bom-boom. 

Snabb dunka-dunka-musik gör mig helt enkelt till Superjanne.

Och jag har lyssnat igenom ”Invaders must die” några gånger nu och jomenvisst, den svänger riktigt bra. Speciellt på hög volym.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

The Prodigy ”Invaders must die”

Jag läste om The Prodigy i DN Kultur idag och alldeles nyss snubblade jag över deras nya album ”Invaders must die” på iTunes, så då passade jag på att köpa det. Jag var i och för sig inte speciellt förtjust i deras förra ”Always outnumbered never outgunned” … men va f-n.

En gång i tiden, för länge länge sedan, var de ju nästan husgudar för mig. Jag minns till och med när jag hörde ”Charly” första gången och efter det så dansade jag som en liten vilde till deras musik.

Een beetje knorrig

Sitter på jobbet som vanligt och gör saker … fast idag stänger jag in mig med mina hörlurar och lyssnar på Dance Department. En hel radda med gamla podcasts som jag inte har hunnit med … och det passar ju utmärkt eftersom jag känner mig både lite småsur och osocial.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

Briljans (repris)

No, it’s not going to stop.
’Til you wise up.
No, it’s not going to stop.
So just … give up

Fortfarande helt fantastiskt bra och det är nästan att jag får en liten tår i ögat.

Läs andra bloggar om , , , , ,

Stuck in a moment

Okej, jag är skadad. Big time. Jag kom på det alldeles nu och har ingen ursäkt för mitt beteende. Efter att ha suttit framför en dator hela dagen på jobbet kom jag hem vid sex-snåret och blir sittande framför datorn igen. 

Jag fixar med en jäkla massa bilder i photoshop, pillar med en hemsida, bloggar, lyssnar på musik och surfar runt på sajter både här och där … och det betyder att jag nu i princip har suttit framför en dator i 13 timmar i sträck (fast med lite lunchpaus och en paus mellan jobbet och hemmet).

Kanske borde jag hitta på något annat istället.

Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Spotify playlist:
The Babilou Collection #1

Musik är livsviktigt. Om man inte får lyssna på musik så dör man faktiskt. Därför har jag gjort en väldigt blandad liten Spotify-playlist med allt från Abba till Verve … och en hel del däremellan. Kanske inte så rockigt, men från det lugnaste lugna till det lite mer glada hållet. Från nytt till väldigt gammalt. Från seriöst till trams. Klicka här för ladda ner spellistan ”The Babilou Collection #1” till ditt Spotify.

Happy up here!

Så var det fredag igen. Kväll dessutom. Och jobbveckan är slut. Skönt. Kvällen kommer att ägnas åt lättja och frosseri – det jag är allra bäst på. Sen kanske jag lyssnar jag lite på Röyksopps senaste trudelutt ”Happy up here” och blir lite glad en stund. För det blir man av den låten. Den är för övrigt väldigt mycket Röyksopp om nu någon trodde något annat. Kanske lyssnar jag på Rex the dog’s ”Bubblicious” också, för den blir man också glad av.

Bara så att du vet vad jag pysslar med ikväll.

Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,