Inlägg taggade med vakna till liv

After hours

Efter jobbet, när jag kom hem till byn, för att det är fredag och fredagar är ju så otroligt trevliga dagar, så blev det några öl på Valvens After Work.

Efter de där ölen så blev det en stros i solskenet. Vädret är ju så ljuvligt att om jag vid tillfället hade suttit på en stol så hade jag trillat av den.

Vindstilla, solsken och till och med nästan varmt trots att det började bli kväll. Det är såhär års min fina lilla by vaknar till liv och visar sig från sin bästa sida. Jag gillar’t.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Pale green things

Vi går mot den grönare perioden. När buskarna och träden vaknar till liv. När allt ser lite ljusare och trevligare ut.

Jag gillar’t.

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Spotify stryps av skivindustrin.

Skivindustrin fortsätter att gräva sin egen grav med vad det nu är de försöker upprätthålla. De säger rättighetsproblem. Jag gissar att det, som vanligt, istället handlar om att de inte fick så mycket pengar som de hade hoppats på.

Jag undrar om de fortfarande tror att CD-skivan är ”the thing” för folk som lyssnar på musik. Själv har jag i flera år hävdat att den redan är död, i alla fall ordentligt döende. Vad vi nu eventuellt ser – i form av skivor, vinylutgåvor och specialboxar – är bara lite dödsrosslingar och en föråldrad bransch som tydligen vill att den ska vakna till liv igen.

Att de fortfarande inte förstår att framtiden kom för flera år sedan. Den går inte att hejda. Det går inte att krampaktigt hålla sig kvar vid det gamla, som i dagens globala och digitala samhälle är förlegat sen länge. En sak de uppenbarligen behöver göra är att titta över sina egna organisationer och anpassa sig till den nutid som är här och en framtid som kommer.

Istället för att strypa goda initiativ, borde de omfamna dem, lära sig, dra nytta av och vidareutveckla.

Puckon.

Är det förresten någon som vill ha en Spotifyinbjudan så bjussar Erik på några stycken!

Läs mer på E24, DN, IDG och Aftonblaskan. Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,