När eftermiddagen kommer blir det resa (Hej då Porto)

Jag går tillbaka till hotellet och hämtar min väska och letar mig sen ner i metron som tar mig ut till flygplatsen. Det funkade väldigt smidigt och det här är tydligen mitt nya jag – som åker kollektivtrafik.

Incheckningen gjordes redan i morse vid frukostbuffén och kön till säkerhetskontrollen är onödigt varm. Ingenting piper om mig och allt följde med – ingen förlust av dyrbara ägodelar den här gången. I väntan på plaet sätter jag mig på ett ställe och äter en toast.

 
Innan planet lyfter är man på marken
Innan planet lyfter är man på marken
 
Sen lyfter planet mot Amsterdam. Jag gillar’t inte riktigt. Flyga är onaturligt och tanken på krasch finns där. Plus, det är segt. De brusreducerande lurarna håller i alla fall allt oväsen borta.

Bredvid mig sitter en kille (som inte verkar kunna sitta still) med en bok av Stephen Fry – som han läser högt för sig själv på portugisiska. Med lurar på hörde jag mummel och trodde först att han pratade med mig, men läsa högt är tydligen bra för honom och senare under resan kunde han inte sluta prata när han väl börjat, men han var trevlig så det var okej ändå.

 
På Schiphol i Amsterdam går tiden långsamt.
På Schiphol i Amsterdam går tiden långsamt.
 
KLMs flygplansmat är bortom tråkig. På båda flighterna ner fick man ost- och marmeladsmörgås. Samma på hemvägen. Fast den första tackade jag nej till. Tur man får fri dryck i alla fall. Schiphol är inte så spännande heller när man har en timmes dötid. Men det var ju skönt att slippa stressa mellan landning och anslutande.

Sen fortsatte nästa plan något försenat till Linköping och det landar strax innan tolv. Med väskan i hand var det bara att gå ut till bilen. Handbagage och små flygplatser är f-n najs på det sättet. Sen rullar jag hem till mitt.

Borta bra men hemma bäst. För nu i alla fall.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.