På återbesök vid fallfärdigheten

Eftersom jag råkade vakna en timma (!) innan väckarklockan så blev det tidig avfärd till jobbet i morse. Så jag passade på att stanna vid det gamla rucklet. Jag hade egentligen tänkt att gå närmare och få med pölen framför (som förmodligen är uttorkad), men gräset var så högt och jag hade ingen större lust att bli översvämmad med fästingar sådär på morgonen – så det fick bli en bild tagen från vägen. Skorstenen på rucklet ramlade in för ett par veckor sedan. Det har jag väntat i flera år på att den ska göra, för den har lutat betänkligt under lång tid.

Jobbdagen var ganska exakt som jobbdagar brukar och lunchen (en sån där plocka-själv-sallad) åts ute på kontorets terrass.

Efter jobbet kommer jag hem och kollar på bilderna från i morse. Ljuset var ospännande, men det känns som att objektivet på den nya kameran är ett rejält snäpp vassare än på den gamla. Det är f-n knivskarpt (och då var ändå den gamla ruggigt bra). Jag är så jävla nöjd med min fina kamera.

Idag är det också årets ljusaste dag. Sommarsolståndet är här.

 
(Förutom beskuren och neddragen i storlek är bilden ovan i övrigt oredigerad)

5 kommentarer

 1. Svara
  Jan tor 22 jun 2023, 08:28

  Så nu har skorstenen fallit…
  Som utflyttad Vadstenabo följer jag detta förfall via din blogg. Och man måste ändå vara imponerad att hela bygget inte bara faller ihop.
  Grattis tll nya kameran 🙂

 2. Svara
  Janne tor 22 jun 2023, 11:33

  Tack, den är härlig! … och jag är också förvånad att väggarna står upp fortfarande.

 3. Svara
  Richard Lindgren tor 22 jun 2023, 11:59

  Så den har ramlat nu alltså. har också en serie på det huset så kanske skulle ta en tur en dag och få med det utan skorsten.

  Skoj att du är nöjd med den nya kameran. Men du får inte låta så överdrivet positiv när du jämför med den gamla. De kan ju bli dyrt för mig. 😉

  • Svara
   Janne tor 22 jun 2023, 12:44

   Alltså … den gamla X100F är ju fortfarande amazing. Men den här är amazing+ (kanske också för att jag saknat den så mycket att allt känns extra härligt med den nya nu).

   • Svara
    Richard Lindgren tor 22 jun 2023, 14:18

    Det låter som en bättre förklaring som gör att jag nöjer mig med den gamla ett tag till . 🙂

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.