Sista kvällen i stan

Jag går ut och gör Lisboa en sista kväll och än en gång trampar jag upp mot Bairro Alto (det finns ju så väldigt många restauranger och barer i de där kvarteren). Jag går omvägen via Praça Luís de Camões. En längre promenad, men lite mindre lutning som gör att det inte är så flåsigt att ta sig upp dit.
 

 
På vägen upp fastnar jag framför en grupp ungdomar som dansade som f-n där på torget. De hoppade synkroniserat, slog frivolter och backspinnade som f-n där på marken. Jag tänkte det måste vara obekvämt eftersom det är kullersten på hela torget (även om den är slät och fin) och de hade inte något annat underlag än det.

Sen strosade jag vidare in bland gränderna och området kändes aningen lugnare idag (eller hade det inte kommit igång än) – kanske för att det är söndag (?). Det fläktar skönt och promenadem upp känns nästan enkel. Jag firar söndag med en liten öl på en uteservering. Jag fastnade vid Alface Hall där jag lyssnade på ett band som spelade. De var ganska okej, men sångerskan sjöng på engelska. Eller jag gissar att hon trodde att sjöng på engelska för det lät lite sådär hitte-på med orden ganska mycket. Det var väldigt roligt att lyssna på. Till sist blev det en sista drink på Atipico innan jag långsamt strosade ner mot hotellet för att sova.

 
Ännu ett varv i Bairro Alto | © Jan Andersson

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.