Efter kultur äter man mat

När jag är klar med museet letar jag upp en busshållsplats och sätter mig på 207:an (samma som när jag åkte till) och gissar mig tillbaka till ”mina kvarter” och plötsligt händer det (!). Jag känner igen mig, trycker på stoppknappen och trillar ut ganska exakt där jag tänkt mig. Mitt lokalsinne fungerar? Det var något nytt.

Fatta att jag typ tycker det är exotiskt att åka buss. Vem är jag ens?

 
Det är spännande att åka buss
Det är spännande att åka buss. Eller?
 
Så jag landar på en uteservering, tar ett glas vin och kollar på en ”tråkig” meny och går till ett annat ställe för en väldigt sen lunch. Det blir supergoda små tacos. Mer av en munsbit kanske, men jag tänker ju att jag ska ut senare och äta ”på riktig”. Det här med semester är väldigt najs.

 
Jag är för tidig för Porto
Jag är för tidig för Porto.
 
Senare äter jag tydligen baklängesmiddag och börjar med en löjligt god caramelo och lima sorbet på ett dyrt gelatoställe. När solen sjunker blir det plötsligt kallt (allt är ju relativt, men typ 22°). Sen hittar jag ett ställe på en av bargatorna. Där blir det en Aperol (såklart) och fortsättning på det mexikanska temat med mat på Zapata. Egentligen kanske inte så hungrig, men mat måste man ju ha. Personalen däremot känns … inte lika bra. Det är första gången jag upplever det eftersom alla annars är så jäkla bra och trevliga.

Tydligen ska gatan jag sitter på (Cândido dos Reis) leva upp framåt elva-tolv på natten. Vissa ställen har inte ens öppnat. Hur jag nu ska kunna hålla mig vaken tills dess!? När klockan är nio börjar jag att gäspa.

Boiiiiooiiing.

 
Nere vid floden
Nere vid floden.
 
Jag tar en elscooter igen och drar ner till flodkvarteren. Det är mycket folk, men jag orkar inte riktigt att vara vaken efter ännu en lång dag, så vid kvart i elva avslutar jag istället (med en lätt huvudvärk efter vad jag tror är för lite vätska under dagen). Det där att fylla på med vatten är ju en sån där typiskt bra grej som jag tydligen ibland inte är så bra på att komma ihåg.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.