Elscooter när fötterna blir trötta och mat i magen

Lätt trött i fötterna hyr jag en elscooter för att slippa gå uppför den väldigt långa och branta vägen upp till terrassen vid Mosteiro da Serra do Pilar som verkar vara en av de högre punkterna i stan. Bäst utsikt hittills. Sen fortsätter jag med scootern över höga bron (och blundar nästan av skräck när jag kör över), hittar ett torg där jag parkerar, sätter mig på en uteservering och dumglor på folk samtidigt som jag dricker en kall liten öl och mumsar på en skål snacks innan jag fortsätter någonstans runt olika kvarter. Jag tror jag gått vilse en stund innan jag upptäcker ”aha. Är det här jag är”.

 
Vilse eller inte vilse, det är frågan
Vilse eller inte vilse, det är frågan
 
Strax efter fyra drog jag mig tillbaka till hotellet en stund innan kvällen . Sex timmars promenad (minus en kvart scooter) gör fötterna lite trötta.

Jag ger mig ut och hittar en restaurang och bredvid mig sitter en kedjerökande fjant som tar två cigg innan maten (som står på bordet). Jag hatar hen eftersom samtidigt som jag fick in min mat, tände hen nästan demonstrativt sin tredje cigg på ungefär 20 minuter. Men maten var god. Kyckling brukar ju vara det.

Sen hoppar jag upp på en elscooter igen och åker bort till brojäveln. Jag tänkte att jag skulle ta en kvällsbild därifrån. Mörkret gör att höjdskräcken håller sig lugn.

 
Skräckbron i kvällsdräkt
Skräckbron i kvällsdräkt. I bakgrunden syns katedralens torn som jag besökte på förmiddagen.
 

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.