Jag rör mig upp och ner och kollar på en katedral

Hotellfrukost. Inte så stort utbud, men bra. Så jag svullar i mig ett lass och gör mig sen iordning för att ge mig ut på ny upptäcksfärd. Jag går bort till Portos gamla katedral direkt när de öppnar och det var ett klokt val. Tempen är ännu ”låg” och alla andra turister har inte riktigt hittat dit än.

 
Portos Katedral – Sé do Porto – är en fin byggnad
Portos Katedral – Sé do Porto – är en fin byggnad
 
Det är en fin gammal byggnad, ihopslagen med något gammalt kloster med fin arkitektur. Märkligt ändå med det gamla kyrkorummet. Katoliker gillar verkligen det pråliga med guld och snirkelisnorkliga utsmyckningar. Är det inte liksom motsatsen till vad Jesus förespråkade?

 
Portos Katedral
Portos Katedral
 
Sen stånkar jag mig upp för en smal, brant trappa upp till katedralens ena torns topp. Höjdskräcken kickar in, men utsikten är magnifik.

 
Man stånkar sig upp och ser utsikt
Man stånkar sig upp och ser utsikt
 
Jag vandrar sen ner till floden, strosar mig fram till ett kafé där jag tar en kaffe och vatten och lyssnar på en kille som sjunger hellre än bra. sen går jag över bron (fast på den låga delen) över till andra sidan (som egentligen är en annan stad?) och kollar runt där, äter en glass och försöker komma ihåg att gå lite i skuggan, trots att jag smörjt in mig.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.