Inlägg taggade med stolpar

Efter en dag blir man trött

Det är seg deg i skallen efter en dag enbart fylld av möten. Totalt sex stycken av blandade sorter var insprängda mellan morgonen och eftermiddagen. Sen åkte jag hem.

Det här stolpar nr 45.

En onsdag och den rullar på i ledighetens tecken

Ännu en ledig och lättjefull dag. Lätt gråväder, men väldigt skönt ändå. Det blev en kaffe med Niklas. Stros längs sjön. Sen kom ett paket jag beställde i förrgår. Nya sneakers. Ganska ungefär likadana som jag redan har (men eftersom de gamla börjar blir lite ”trötta” tyckte jag det var dags för nya). Sen en sväng ut på tur ut på landet. Jag såg stolpar. För 44:e (?) gången. Mycket fika blir det, för sent på eftermiddagen blev det fika igen.

Klart, bock! … och stolpar

Det har (hittills) varit en ovanligt (och otippat) lugn mötesvecka, vilket är otroligt skönt. Plötsligt får jag saker gjorda. Plötsligt har jag tid att få ro att arbeta. Plötsligt kan jag bocka av saker på min lista. Sen tog dagen slut (som den gör) och jag rullade hem till den lilla staden.

Ovanför är en bild på stolpar. Från i somras.

Semesterlunken börjar kicka in
(och stolpar som står på rad)

Ledigheten fortsätter och jag har redan landat i lättjefulla dagar. Svårstartad på morgnarna och sängen är uppenbarligen alldeles för skön att ligga i. Det är molnigt idag, så det är väldigt behagligt ute. Nästan på gränsen till sval. Största dilemmat just nu är att komma på vad jag vill äta till lunch nu, för det börjar kurra lite i magen.

För övrigt stör jag ihjäl mig på att jag verkar ha förlagt (eller tappat bort) locket till mitt stora objektiv. Fattar verkligen inte hur jag lyckats med det eftersom jag alltid är ganska noggrann. Jag vet att jag hade det i förrgår, men det är som att det gått upp i rök.

Här ovanför är några stolpar jag åkte förbi igår. Det blir den 42:a stolpbilden i serien.

Kaffe på kafé och stolpar på slätten

Det var fika (det är ju lördag och då är det så det är av tradition). Stros, såklart. Längs vattnet. Friskt, men skönt ändå. Sen en sväng till en grannstad. Säckväv som ska användas till vårens plantering på terrassen. Om- och nyplantering. Göra vårfint. Men det blir senare. När våren kommer tillbaka.

Hemväg blev omväg. Över landsbygd och över slätten. Med stolpar på fält. Det blir den 41:a stolpbilden i serien. Jag tror det i alla fall.

De gamla stolparna och höstkänslor

Det har regnat hela dagen och det lägger sig som en mental blöt filt över mig. Höstkänslor. Den grå väggen av regn utanför fönstret är inte så uppmuntrande – även om jag egentligen mest stirrar in i en skärm hela dagen. Det är känslan av att det pågår där utanför som gör det. Och korta stunder av dystert när jag blickar ut. Att vi idag dessutom bara var två personer på kontoret gjorde också att allt kändes väldigt … tomt.

Stolpar är tillbaka. Tagen i morse. Jag svängde av på en liten väg, stannade, klev ur och knäppte en snabb bild. Det kan vara den 40:e bilden i serien. Kanske. Jag kan också ha tappat räkningen någonstans, men jag tror det stämmer. Det kvittar vilket egentligen. Många har det blivit.

En sömnlös natt och ännu en bild på ett knallgult rapsfält och stolpar

Jag vet inte om det var att jag sov som en liten gris hela helgen eller om det var något annat som spökade, men sömnen ville inte alls komma till mig i natt. Så när det var dags att gå upp kände jag mig lite som ett vrak. En dusch och lite frukost senare så var jag ändå igång för en dag på jobbet. Som var en dag där det känns som att jag inte gjort något vettigt alls. Ungefär så som dagar känns ibland.

Det här är stolpar, del 39.

Östgötaslätten. Den finaste av dem alla och ännu fler av de där stolparna

Jag åkte och handlade. En vattenslang. Så att jag kan vattna mina växter på terrassen och spola av allt äckligt jävla fågelbajs som fågelkräken har en tendens att släppa därute. På vägen hem åkte jag över slättens krokiga småvägar och det var värsta fina vyerna därute på landet.

Jag tror det här är stolpar, del 37.