Inlägg taggade med iPhone

iPhone 3GS

Tönt som jag är satt jag och kollade på en dåligt streamad keynote och väntade på att Phil Schiller skulle presentera nya iPhone idag. Och efter en lång och ganska tråkig presentation gjorde han det också. Samma utseende som tidigare (trist, jag hade hoppats på en tillbakagång till alu-bakstycke), men snabbare, bättre och med en hel del nya saker (och en del som har saknats i de tidigare versionerna). Den landar i Sverige i juli och då är det dags för mig att byta upp mig till den nya.

Läs mer på AppleMacWorld eller MacFeber.

Läs andra bloggar om , , , , , ,

Spotify

Efter en liten stund hemma igår kväll och nu på morgonen här på jobbet måste jag säga att första intrycket av Spotify är att det är helt f***ing briljant. Som Mac-nörd gillar jag det för det är ju tydligt var inspiriationen till gränssnittet kommer ifrån. Och om man nu lyckas vidarutveckla den här produkten så att jag kan ta med den i min iPod/iPhone så är det f-n i mig ett helt fantastiskt musikspelarprogram. Ytterligare testning fortsätter.

Gratis är, som det sägs, gott!

BloggRegistret.se

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

iPhone – för 37:e gången.

Imorgon släpps den i Sverige. iPhone. 3G-versionen som så många har väntat på. Jag också, även om jag inte kommer att köpa en. Jag är nöjd med min första-generations-iPhone och den räcker gott och väl till mig ett tag till. Mitt vill-ha-begär får stå över för det sunda förnuftet som säger att jag inte behöver den. Jag känner mig lite vuxen när jag låter det vara så.

Det här är det 37:e inlägget (!) jag skriver som på något sätt har med iPhone att göra. Man skulle kunna tro att jag är sponsrad av Apple, vilket inte är fallet. Jag vet faktiskt inte varför jag skriver så mycket om deras produkt. Det är ju lite konstigt egentligen. Men, jag är väl en tönt helt enkelt.

Läs mer om iPhone 3G här, här, här, här och här – den får genomgående väldigt höga betyg. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Macnörderi på löjligt hög nivå!

Nog för att jag anser mig vara något av en Mac-nörd. Men det här känns larvigt. Själv har jag inte riktigt bestämt mig än om jag ska uppgradera mig från min iPhone till en iPhone 3G. Jag är nöjd med den jag har och vet faktiskt inte om 3G känns speciellt viktigt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

iPhone abonnemang och pris

Nu har Telia släppt priserna för iPhone och dess abonnemang och det var värst vad de tar i. Alldeles för mycket tycker jag. Nästan så att de spricker.

Det låter saftigt värre … det stora abonnemanget borde ju faktiskt kosta nästan som det lilla. iPhone i sig kommer att kosta mellan 1–3295 kronor beroende på vilken modell och abonnemang du väljer … och varför inget fast abonnemang med fria minutrar, fria SMS och helt fri trafik?

Läs mer här, här och här. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Ännu mer tjat om iPhone

Och för alla iPhone-kåta människor därute (nyfikenheten gäller i alla fall även mig) är det enligt MacWorld tydligen bara att invänta lanseringen den 11:e juli innan någon information släpps från Telia om priser, abonnemang och allt det där som hör släppet till.

”Vi kommer att kommunicera priserna och andra uppgifter i samband med lanseringen, som sker den 11:e juli. På dagen eller däromkring, inte tidigare.”

Tja … varför inte hålla på informationen … eller kan det kanske vara så att de själva inte riktigt har koll på läget?

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Tekniknörderi

 Sony Ericsson ska släppa en ny kameramobil med en 8,1 megapixels kamera. Frågan jag undrar är hur bra bilderna blir på riktigt? Jag menar, det kvittar ju hur många pixlar kameran har om objektivet är kasst. Det är ju en av nackdelarna med iPhone. Inte nog med att det är en fjuttig 2-megapixelkamera, bilderna blir halvkackiga också (på skärmen ser de fantastiska ut, men om du öppnar dem i t.ex Photoshop så är de inte så fina längre). Det är en av sakerna jag hade hoppats på att Apple skulle ha tagit tag i med den nya 3G-modellen som kommer om några veckor.

 Nu (vid 11-snåret) ska tydligen debatten om signalspaningslagen börja. FRA-grejen som jag och varenda blogg har skrivit om de senaste dagarna.

 Asus har väl redan släppt en, Acer och HP är på gång och Dell släpper nu också en minidator. Jag skulle vilja ha en sån där liten minivariant – om det inte vore för att det är PC’s. Tänk om Apple kunde släppa en minivariant av sina MacBooks också.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , och en

iPhone 3G

Japp, som ryktet sa så presenterade Steve Jobs en iPhone 3G ikväll … och den är uppdaterad, bättre, snabbare, billigare, med inbyggd GPS och massor med andra nyttogrejer … och den kommer till Sverige typ snart (?) … Den släpps i 22 länder den 11 juli men på Applestore finns det än så länge inget säljstartsdatum.

Edit 1: Enligt Telia däremot så är det just den 11:e juli som den börjar säljas i Sverige!
Edit 2: Och nu är även Apples svenska hemsida ordentligt uppdaterad.

Läs mer här, här, här, här, här, här och här. Andra bloggar om: , , , , , och

Nerd alert!

Det är ju Fotbolls-EM och Sverige-Grekland i morgon och det är ju … intressant. Men det är ingenting mot vad som händer ikväll svensk tid: WWDC* … det är liksom det som är grejen! Min nyfikenhet är i alla fall stor. Men så är jag ju en tönt också.

* WWDC är ”The Apple Worldwide Developers Conference”; Apples utvecklarkonferens där bland annat Steve Jobs troligen kommer att presentera den nya versionen av iPhone. Läs andra bloggar om: , , , , , , , , , och

Om iPhone

Just det, jag har ju haft min iPhone ett tag nu och jag kan ju berätta för er som längtar att jodå, den är bra. Batteritiden kunde ju vara bättre (för den är rätt usel) och webbläsaren kunde vara stabilare. Skärmen blir full med fingeravtryck hela tiden men är underbart skön och smidig att pilla på. Kameran är ingen höjdare. Samtal har en tendens att brytas när det blir dålig täckning och jag hatar det faktum att (om man har Mac i alla fall) den automatiskt öppnar iPhoto varje gång man ställer den i dockan. Men det är ju trots allt så att det positiva väger över … ganska mycket … och så coolhetsfaktorn förstås.

Jag hoppas att de dåliga sakerna är fixade när version två kommer nu i sommar (typ).

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,