Inlägg taggade med jordens undergång

…och ännu en.

Pretentiös var ordet. Och väldigt svartklädd. På den tiden hade jag en skrivbok och penna med mig vart jag än gick och skrev ner vad som föll mig in. Som följande rader:

Men tänk. Tänk om jorden skulle få för sig att gå under en dag. Under tiden sitter vi och lyssnar på bossanova på radion. Det skulle se för dumt ut. Jag vill inte dö till bossanova. 

Jag förstår inte riktigt själv de där små funderingarna som jag plitade ner. Spelades det ovanligt mycket bossanova på radion under den här perioden, eller vad? Hur ska jag tolka dem?

Läs andra bloggar om , , , , , , ,

En dålig dag (vecka)

Jag vet inte riktigt vad det är med mig den här veckan. Kanske har någon slags höstdepression slagit till mig med sitt ovanligt aggresiva basebollträ eller så är det något annat … kanske vädret som är konstant grått och regnigt och får mig ur balans. Jag känner mig lite lätt aggresiv hela tiden och ibland vill jag krypa ihop i fosterställning och lägga mig på golvet och…

Igår kulminerade det hoppas jag. När jag gick på lunch önskade jag att det där svarta hålet som aldrig dök upp skulle ha gjort det. När mina kollegor på eftermiddagen frågade mig ”Är du sur eller?” så blev jag ännu argare och kokade inombords. Men jag visade det inte. Jag blir ju egentligen inte arg … men skulle vi stått vid en trappa skulle jag inte tvekat en sekund, knuffat ner dem och skrikit ”Nej, jag är inte arg” – fast jag egentligen var skitsur och hade en skitdag.

Man får faktiskt ha det ibland.

Idag ska jag försöka tänka positiva, lyckliga tankar.

…och du, varför inte lägga till mig till dina favoriter på Bloggportalen? Klicka här!
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Undergången … eller inte

Nu på förmiddagen startar den, Large Hadron Collider, partikelacceleratorn nere på CERN i Schweiz. Inte för att jag är orolig – Stephen Hawking har ju sagt att det är ofarligt – men lite spännande är det allt.

Vad kul det måste vara att ha en sportbil för över miljonen och inte kunna köra den! Det var vad jag såg idag när jag stannade vid ett rödljus. Bilen framför, en röd fin, troligen väldigt kostsam sportbil, som inte rörde sig ur fläcken, rullade långsamt och liksom lite studsade fram. När jag tutade på föraren att han skulle åka (eftersom han blockerade trafiken) fick jag viftande med armar som svar … ungefär som ett ”jag gör vad jag kan, men jag kan inte hantera den här bilen”.

Tönt.

Tidningarna skriver om LHC; läs mer här, här, här, här, här, här och här. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Jorden går inte under

Stephen Hawking säger till Newsweek:

”And it is absolutely safe. There has been a scare story that it might create a tiny black hole that would swallow up the Earth. But if the collisions in the LHC produced a micro black hole, and this is unlikely, it would just evaporate away again, producing a characteristic pattern of particles. Collisions at these and greater energies occur millions of times a day in the Earth’s atmosphere, and nothing terrible happens. The world will not come to an end when the LHC turns on. The LHC is feeble compared with what goes on in the universe. If a disaster was going to happen, it would have happened already.”

…och nu har Expressen hoppat på tåget.

Läs andra bloggar om , , , , , , ,

Jordens undergång?

Jag satt och läste Di Weekend nu på lunchen och deras artikel om CERNs partikelaccelerator LHC (Large Hadron Collider) som ska startas nu på onsdag. Det är ju väldigt intressant tills jag läser det sista stycket i artikeln:

”Om experimenten lyckas, kan de leda till jordens undergång. Det hävdar i alla fall en grupp forskare med den tyske professorn Otto Rössler i spetsen som anmält Cern-projektet till Europadomstolen.

Acceleratorn kan enligt anmälarna skapa små svarta hål som kan växa och dra in hela jorden i sig, och därmed förinta världen. Därför bör inte acceleratorn få startas. Från Cern-håll avfärdas anmälan som helt ogrundad.”

Jag hoppas verkligen att Professor Otto har fel.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,