Inlägg taggade med läsa

Twitteri-dum-di-dum

Jag lät twittrandet vara kvar och startade om mig själv. Jag slänger ibland iväg korta meningar (max 140 tecken) som (om man vill) kan låta som något väldigt pretentiöst. Allt självklart beroende på hur man läser. Man kan ju till exempel välja att läsa de där meningarna med någon slags glimt i ögonvrån och ett fniss på läppen. Det skulle i alla fall jag göra.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Söndag

Det verkar som de flesta i gänget ligger hemma och är bakis och skakis idag. Då är det ganska skönt att inte vara det. Jag mår som en prins eftersom min lördagskväll bestod av extremsporternas extremsport; ”Extreme couchsurfing”.

Stenis och jag blev sittande på fiket en stund, läsandes tidningar, pratandes om ditt och datt, drickandes kaffe och ätandes smask.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Jag kan inte sova!

Jag gillar inte det faktum att jag nu under jul- och nyårsledigheten har vänt på dygnet så mycket att jag trots försök att lägga mig skapligt flera kvällar, inte har ett uns av trötthet i mig nu när jag skulle vilja ha det.

Jag ser minutrarna sakta ticka förbi och tankar som far runt i huvudet, säger till mig att nu borde jag somna snart. Nu. Om bara en alldeles liten stund. Om jag vänder på mig – igen och igen och igen – så somnar jag nog. Nu då? Nu?

Det gör jag inte.

Så jag tar upp boken ännu en gång för att försöka läsa mig sömnig, men det är dödsdömt redan från början eftersom boken är alldeles för bra och intressant, så istället blir det ytterligare en timma utan sömn.

Till slut ställer jag klockan för att tvinga upp mig själv ganska tidigt. Kanske funkar det bättre för att vända tillbaka dygnet. Sen sätter jag på radion på låg volym för att stänga ute bruset från omvärlden.

Nu hoppas jag på sömn.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sverige, svenskarna och Blondinbella

Det är något allvarligt fel på Sverige och svenskarna när man ser att den person som har fått flest sökningar på Google är Blondinbella (tvåa på listan är Linda Rosing). 

Internet är fantastiskt. Allt finns. Källan till en livstids kunskap finns bara några knapptryckningar bort. Men jag tycker att det på något sätt är lite tragiskt att folk hellre väljer att läsa om vilken klänning eller pälsattiralj Blondinbella har köpt den här veckan istället för att faktiskt använda nätet till vad det kan vara.

Och egentligen kastar jag som vanligt sten i glashus. För min egen blogg är ju på intet sätt annorlunda än Blondinbellas egentligen. Jag skriver också om trams. Min blogg är ganska mycket ett innehållslöst pladdrande. Jag tycker också att det är roligt att folk hittar hit och läser vad jag skriver. Är jag kanske till och med en vuxnare, manlig version av Blondinbella (minus typ en halv miljon läsare och att jag inte tjänar ett öre på bloggen)?

Huh, hemska tanke. Att jag ens skrev det där!

Och förresten … konstigt nog finns inget sex-relaterat med på listorna över årets mest sökta. Jag trodde faktiskt att det var just såna sökningar som skulle hamna i topp.

BloggRegistret.seGe mig din röst – klicka på den svart/vita här till höger! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vad sysslar du med då? –Jobbar.

Ibland när jag får frågan om vad jag jobbar med har jag lite svårt att förklara. Det är liksom så självklart för mig att jag med en axelryckning bara svarar ”på en reklambyrå” eftersom det är på en sån jag har jobbat i hela mitt vuxna liv. Följdfrågan blir allt som oftast; ”jaha, vad gör ni då, sånt där man får i brevlådan eller?”.

Det har väl hänt, men nja, inte direkt (observera ordvitsen).

Det är ”grafisk formgivare” som är min titel även om det kan vara ett ganska vitt begrepp ibland. Men för att i alla fall få ett litet hum om vad jag ibland, på ett ungefär sådär, sysslar med på jobbet (eller snarare lite vad det handlar om) kan man läsa om i DN söndags kulturbilaga – även om exemplen i artikeln kanske inte är av den så vardagliga sorten. För till vardags handlar det oftast om annonser, broschyrer, foldrar och sånt som kanske inte syns så publikt … och just nu handlar det mest om att få i ordning på en förpackningslinje.

Om nu någon skulle få för sig att vara intresserad.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan och ge mig din röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Hotet mot Obama

Jag satt och läste i DN nu på lunchen och några rader i den här artikeln fick mig att fundera. För visst är det jäkligt märkligt att den fanatiska Pro-life-rörelsen i USA, de som är mot abort – för liv – eftersom de anser att det är mord, anses utgöra ett hot mot Obama?

Risken för ett attentat mot Barack Obama anses vara högre än för någon annan president på grund av hans hudfärg. Bland dem som vill oskadliggöra honom finns inte bara rasister och terrorister inom och utom landet. Säkerhetsexperter har också nämnt bland annat fanatiska abortmotståndare och religiösa fundamentalister.

Jag kanske läser in för mycket i de där raderna, men om det verkligen är så, så undrar jag hur de tänker?

BloggRegistret.se Klicka på den lilla svart/vita, gör det. Det är bra att du gör det. Läs sen andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Ja ja ja ja ja ja

Hurra! Eftersom jag gillar böcker så blev jag glad idag när jag kom hem. ”Mannen som sade ja” av Danny Wallace som jag beställde härom veckan hade äntligen kommit (det tog sin lilla tid!). Den stora frågan är nu om jag ska läsa klart Kureishi-boken först eller lägga den åt sidan? Eller också kan jag ju göra som Danny och fråga mig själv; Ska jag läsa boken på en gång?
– Ja.

BloggRegistret.se

For a weird Google-translated version of this page click here! Läs andra bloggar om:
, , , , , , ,

Hur man läser ett blogginlägg.

Min kompis D frågade om min blogg i helgen. Han tyckte att jag ibland lät väldigt hård och dömande i mina inlägg – för sån är jag ju inte i den verkliga världen. 

Och det kanske är så, att jag ibland låter hård och dömande … men allt handlar nog snarare om hur man läser inläggen än att jag kanske egentligen är det.

Man kan till exempel prova att läsa inläggen på ett glatt och lättsamt sätt. Då blir det något helt annat än om man läser som om jag skrivit det under ett mindre raseriutbrott.

Bara så att du vet.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

Ett analogt inlägg, typ.

Idag kan man på MacWorld läsa en intressant artikel om att handstil (eller kanske snarare att penna och papper) är en något utdöende kunskap.
Och hur tragiskt vore inte en sån sak!

(Och för att skriva det här gick det åt tre papper för att jag råkade ut för små fadäser när jag skrev.)

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

En högre temperatur

När jag kom efter jobbet så var jag fortfarande frusen. Trots en varm bil. Jag glufsade i mig några smörgåsar tillsammans med en kopp varm choklad. Sen fyllde jag upp badkaret med ångande varmt vatten och hoppade i tillsammans med de sista kapitlen av Hari Kunzrus ”leela.exe”.

Nu fryser jag inte längre.

Du glömmer väl inte att du gör mig extra glad om du röstar på mitt bidrag i omröstningen på Svenska Designpriset … och du kommer till röstningssidan genom att klicka här.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,