Inlägg taggade med grått

Värsta sorten

En oändligt grå himmel, regn som regnar och en termometer som visar på 8,4° C. Jag vet inte. Men det är inte direkt något trevligt väder där utanför fönstren. Förra veckans magnifika väder känns avlägset.

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Suddenly everything has changed

Jag lämnar ett grått och regnigt Linköping och åker upp på motorvägen…

…kör bil en stund och försvinner iväg i tankar och musik…

…och helt plötsligt kommer jag hem till strålande solsken.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Sunshine on a rainy day

Även om jag brukar vara värsta gnäll-pellen personifierad när det är grått och tråkigt väder så tycker jag idag att det faktiskt är ganska skönt att det regnar. Det behövs. För att rensa ur luften litegrann. Från pollen bland annat, även om jag – peppar peppar – inte känt av några såna tendenser i år.

Förresten såg jag att Häggen blommar och det gillar jag. Det är som en försmak av sommaren.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Sommartider

Okej, klockomställningseländet är genomfört och de kommande dagarna kommer med all säkerhet att bli irriterande eftersom dygnsrytmen rubbas och att gå upp på morgnarna kommer att vara ännu svårare än vanligt.

Sommartid. Vilket det inte är när man kollar ut genom fönstret. Det ser ut som en gråkall novemberdag. Förutom att det är en timma senare och i slutet på mars.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

Gnällmorgon. Igen.

Det var snö på marken hemma i byn. Vitt. Inte en sak man vill se när man vinklar upp persiennerna. Att det dessutom var sånt där grå-tråkväder gjorde ju knappast min måndagsmorgon till en solskensupplevelse.

Helgerna går alldeles för fort. F-n, även om jag inte gör någonting, så hinner jag inte med någonting.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Igår är inte idag.

Gårdagen som var alldeles ljuvlig och vårlik har idag förbytts till något grått elände som dessutom kastar ner något som ser ut som snö. Plusgraderna gör som tur är att det inte stannar.

Gårdagens kväll var ett frosseri i friterade godsaker från Rådhuskällarens meny. Till det några öl och efteråt en drink.

Idag är jag lite seg – för ovanlighetens skull. Om en stund ska jag iväg och fika lite, sen blir det nog inte mycket mer gjort idag.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Humörsvängning

Det är märkligt det där hur väldigt lättpåverkad jag är av vädret. Är det sol, blå himmel och fint kan jag bli nästan som ett barn på julafton, med rosor på kinden och solsken i blick … är det grått och regnigt blir jag en sur liten puppa som inte vill något annat än att krypa ner under täcket och sova bort hela dagen.

…och så säger de att det inte finns dåliga väder … bah! Det gör det visst.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

Gråheten

Solen som sken på mig så fint igår lyser verkligen med sin frånvaro ovanligt mycket idag. Det är gråare än gråast ute. Kanske är det också därför jag hade sådär svårt att vakna när klockan ringde – som om det skulle vara något ovanligt. Vissa dagar känns helt enkelt svårare än andra och idag är uppenbarligen en sån dag.

Idag vill jag inte.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , ,

Gråhetens inverkan

Idag är det inte riktigt lika muntert som det har varit i veckan. Vädret är så oändligt grått och trist att det smittar av sig lite på humöret. Jag blir själv lite grå och trist när det är såhär. Det är märkligt att mitt humör är så otroligt styrt av vädret.

Men det är en bra ursäkt för att få krypa upp i soffan och bara vara.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Första advent/grå söndag

Fika i sedvanlig ordning på GK. Sen gick vi ut på en ”stros”. Idag är det värsta sortens väder. Gråare än gråast. Fuktigt. Mulet. Regnet liksom hänger i luften. Det är 2-3 plusgrader och sådär rått och äckligt. Att sitta hemma i soffan känns som det enda vettiga alternativet. I alla fall fram till klockan fem då det är dags för lite kalas.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,