Inlägg taggade med kollegor

Saker jag gjort på jobbet

Som jag nämnde igår lovade jag att visa jobbgrejer när tiden var inne … och okej, eftersom det visades på nyheterna igår kväll, i tidningarna idag och därmed är officiellt, så gör jag som jag sa och visar här en av grejerna som jag och mina kollegor har pysslat med på jobbet de senaste månaderna. En väldigt rolig grej dessutom: Mjölk. Från kossor i din närhet.

Du kan ju klicka här och ge mig en röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan! Läs sen andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Ringfingrar, på mer än ett sätt.

Ser följande i DN:

”Aktiehandlare som gör snabba affärer och har ett långt ringfinger i förhållande till pekfinger tjänar mer pengar och stannar fler år i yrket än kolleger med kortare dito. Det visar en ny vetenskaplig studie från England.”

Eh. Okej. Det låter som en otroligt viktig studie. Till vilken nytta kan man undra … men det kan ju vara bra om man som arbetsgivare söker efter ny personal.
– Jag ser att du har ett väldigt kort ringfinger, då kan du tyvärr inte få jobbet. 

Och på tal om ringfinger såg jag också att en Reina Hardesty i USA hade skickat 14.528 SMS på en månad. Fatta grejen. 14.528! Hon hade alltså snittat 484 SMS om dagen. Hur f-n lyckades hon med det? Hon kan knappast ha gjort något annat än att ha skickat SMS … och nej tydligen inte, för om man räknar bort de åtta timmarna på natten när hon förmodat sov, så blir det ett SMS varannan minut.

Själv så skickar jag ungefär 30 SMS på en månad och mitt ringfinger är faktiskt längre än pekfingret. Fast jag skulle nog inte bli någon bra aktiehandlare i alla fall.

Klicka här en gång till och ge mig din röst ännu en gång. För visst är det mycket roligare om jag hamnar högt upp på listan!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Parlez-vous fattar ingenting?!

Efter att har försökt själv några gånger slår min kollega numret till kundens kontor i Frankrike och ger mig luren. När personen i andra änden svarar säger jag, reflexmässigt, utan att tänka mig för; ”Bonjour, ça va?” … och väntar på något slags respons.

Ingenting.

Jag hör att någon är i andra änden … sen säger jag på min väldigt knaggliga skolfranska:
– Eh … Je voudrais parler à...

Till svar får jag … jag vet inte riktigt. Franska människor är inte bra på engelska.
– ”Joo spiiik inglish”.
– Yes, can I please speak to…”

Hon avbryter mig med en lång harang som är totalt obegriplig.
– Bleu blih blah bleu, blih blah bleu … INGLIIIISH
– Yes, can I please…
– Bleu blih blah bleu, blih blah bleu… någonting… Whooo arrr joo?
– My name is Janne from the advertising agency in Sweden, can I…
– Bleu blih blah bleu, blih blah bleu … INGLIIIISH.
– Pardon, säger jag och lägger på.

Samtidigt står några av mina kollegor bredvid mig och flinar åt mitt försök, hånar mig för mitt ”Bonjour, ça va?”.

Det är ju schysst. Jäkligt schysst.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

En dålig dag (vecka)

Jag vet inte riktigt vad det är med mig den här veckan. Kanske har någon slags höstdepression slagit till mig med sitt ovanligt aggresiva basebollträ eller så är det något annat … kanske vädret som är konstant grått och regnigt och får mig ur balans. Jag känner mig lite lätt aggresiv hela tiden och ibland vill jag krypa ihop i fosterställning och lägga mig på golvet och…

Igår kulminerade det hoppas jag. När jag gick på lunch önskade jag att det där svarta hålet som aldrig dök upp skulle ha gjort det. När mina kollegor på eftermiddagen frågade mig ”Är du sur eller?” så blev jag ännu argare och kokade inombords. Men jag visade det inte. Jag blir ju egentligen inte arg … men skulle vi stått vid en trappa skulle jag inte tvekat en sekund, knuffat ner dem och skrikit ”Nej, jag är inte arg” – fast jag egentligen var skitsur och hade en skitdag.

Man får faktiskt ha det ibland.

Idag ska jag försöka tänka positiva, lyckliga tankar.

…och du, varför inte lägga till mig till dina favoriter på Bloggportalen? Klicka här!
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

One down, four to go.

Tisdagströttheten finns på plats, som vanligt, även om den inte känns speciellt jobbig idag. Nedräkningen fortsätter … det är nu fyra dagar kvar till semestern … och jag undrar vad några av mina kollegor gjorde här på jobbet igår kväll? Det luktar nämligen kadaver i köket.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Självklart!

Bara för att säga det självklara; vilken underbart fantastiskt härlig jävla dag … och väderwidgeten lovar fortsatt sol och värme. Jag gillar det. Förut, när jag satt och åt min lunch satt jag ute och tyckte nästan att det var lite för varmt att sitta där i det gassande solskenet.

Sen satt jag och funderade på mina kollegor. Jag känner dem inte riktigt trots att vi har jobbat ihop i ganska många år. Jag är lite nyfiken på hur deras privata jag är – inte jobb-jaget som jag träffar varje dag. Jag undrar vad de gör när de inte jobbar, jag undrar hur det ser ut hemma hos dem och jag undrar hur deras umgänge ser ut. Jag kanske borde ta en runda och åka och hälsa på allihop, bara sådär, våldgästa dem en liten stund. Vad förvånade de skulle bli.

Fredag, solsken och efter lunch. Såhär borde alla dagar vara, hela tiden. Det kan knappast bli bättre. Typ.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Music on the radio and the office sounds dandy – igen

Jag fortsätter att tvinga mina kollegor att lyssna på det som jag känner för att lyssna på. Jag har högtalare kopplade till min dator, det har inte de andra … och idag är det Radioio Acoustic som ljuder ut över kontoret. Mjuk, lugn och lite hissaktig folk/country/pop

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Dagens lunch

Jag och några av mina kollegor strosade bort till K&K och käkade lite lunch. Ärtsoppa med fläsk. Efter det blev det såklart pannkakor med sylt och grädde. Smaskens var ordet. Smaskens.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

iPhone 3G

Yes, äntligen! Det var fanimej på tiden! Nu kommer så äntligen iPhone till Sverige – och det i en 3G-version. När jag först såg rubriken så drog jag efter andan och utbrast ett ”Ja!” så att mina kollegor här på kontoret tittade konstigt på mig … och det trots att jag själv redan har en. Men jag kommer självklart att byta upp mig till den nya versionen.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , och

Färdig

Så sitter jag här igen, en hel del grejer som gjorts den senaste tiden är klara, färdiga, gå. På ett sätt är det skönt att bli av med saker. Klart. Stäng av. Koppla bort. Och när någon av min kollegor någon gång i framtiden frågar om just något av de där jobben kommer jag att stå där som ett frågetecken och undra vad de pratar om. Allt är redan borta från mitt lager av information. Om jag sen får se en kopia av jobbet kommer jag att stå där, undrande: ”Har jag gjort det där?”

Skriv upp dig och var med på Earth Hour den 29 mars 2008! Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,