Sådär, då har jag gjort den ena av de där sakerna som är säkra här i livet. Deklarationen är avklarad för i år och nu kan jag stoppa de pappren i lådan och glömma bort allting tills pengarna trillar in på kontot.
För just den grejen är ju ganska trevlig ändå.
Läs andra bloggar om deklaration, death and taxes, döden, skatt, säker, papper, låda, pengar, konto
Miljöpartisten Karin Svensson Smith vill tydligen att CO2-avgiften ska höjas. Och javisst, det är ju en jättebra idé.
Eller inte.
Jag säger som jag gjort förut: Det är lätt att sitta i Stockholm (eller någon annan av de större städerna) och säga såna där saker där det finns en väl fungerande kollektivtrafik. Här på ”landet” där jag bor är det inte riktigt lika utbyggt … eller knappt alls.
Sen säger hon något om att det ”låga” bensinpriset är dåligt ”för det kommer att bli dyrare och då är det lika bra att man anpassar sig för det”.
Jo, det brukar ju se ut så. Speciellt om lägger på en massa skatter och avgifter.
”…om vi ska kunna klara oss ur den här krisen med ökad arbetslöshet så behöver vi statliga medel att spendera på järnvägar och spårvägar och sånt”
Och sånt?
Jorå, ”och sånt” är precis vad som behövs för att minska arbetslösheten och rädda miljön.
Klicka på den svart/vita rutan här bredvid så blir jag glad! Läs andra bloggar om miljöpartiet, Karin Svensson Smith, CO2, avgift, skatt, bensin, storstad, kollektivtrafik, landet, bensinpris, dåligt, dyrt, kris, arbetslöshet, statligt, järnväg, spårväg, och sånt
På tal om skatter. Visste du att det finns en statlig myndighet som heter ”Institutet för språk och folkminnen” vars primära uppgift är, enligt hemsidan:
”att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och språkligt burna kulturarv i Sverige.”
Eh, okej.
Det är alltså en statlig myndighet som ska öka, levandegöra och sprida kunskaper bla bla bla…
Och med det menas att de gör vad?!
Läs andra bloggar om Skatt, statlig, myndighet, institutet för språk och folkminnen, språkvård, vetenskaplig grund, levandegöra, sprida kunskap, språk, dialekter, folkminnen, namn, kulturarv, Sverige, statlig myndighet, syfte
Att Madonna och Guy Richie ska skilja sig (och Aftonblaskan analyserar varför) är tydligen en större och viktigare nyhet än att t.ex ett fyllo försökte kapa ett turkiskt plan eller att Obama och McCain har sin sista stora batalj i kväll. Som om inte det vore spännande nog ligger vi nu ”bara” tvåa på listan över länderna med högst skattetryck (tack för tipset Gus). Som om det vore något vi ska vara glada över. Jippii, vi har bara det näst högsta skattetrycket, vi är tvåa, hurra!!! När vi till exempel slipper moms på skatt (ja, det är faktiskt så urbota dumt ibland) så blir jag kanske en gnutta gladare.
Dagens låt är därför The Streets ”Everything is borrowed”.
Läs andra bloggar om Madonna, Guy Richie, skiljas, Aftonbladet, analys, viktigt, fyllo, kapning, plan, Obama, McCain, batalj, skatt, skattetryck, tvåa, moms, Dagens låt, The Streets, Everything is borrowed
Jag tankade i morse, som jag brukar göra då och då. Men fuckshitfuck vad dyrt det är. Helvetesdyrt! Morgonens notering, på den ”billiga” macken, var 13,84 kronor.
Det blev en bloggbävning för FRA-lagen (som för övrigt klubbades igenom igår kväll) och nu kanske det behövs ännu en, en bloggsplotion för att göra något åt bensinpriset. För det sjukaste är att det är moms på bensinskatten! Så återigen, gör din röst hörd och klicka här för att komma till bensinskatteupproret.
Och angående FRA-lagen. En tanke. Kanske borde man ha en textrad i alla sina mail man skickar, med ord som kommer att snappas upp av FRA (bomb, terror, attentat och såna ord). Och om alla gör det så kanske deras servrar svämmar över av information?
Bild från Bensinskatteuppror.se
Läs Fredrik Federleys inlägg om FRA-lagen, det får mig att tänka att det blir oändligt mycket byråkrati runt hela grejen. Läs mer om FRA-lagen här, här, här, här, här, här, här, här och här. Läs även andra bloggares åsikter om tanka, fuck, shit, dyrt, bensin, mack, bloggbävning, FRA, FRA lagen, bloggsplotion, bensinpris, moms, skatt, bensinskatt, bensinskatteupproret, bomb, terror, attentat, server, information och helvete
Nu vill de höja skatten på bensin ännu mer och en av ledamöterna i Klimatberedningen uttrycker sig ”Folk har råd”
Nej pucko! Folk har inte råd. Folk tvingas att ta sig råd. Det är jävligt enkelt att sitta i Stockholm (med säkerligen en rätt saftig lön) och säga att man ska åka kollektivt (där buss, tunnelbana och pendeltåg är väl utbyggt och det finns förbindelser nästan överallt).
I runda slängar kostar bensinen mig 2000 kronor i månaden för att åka till och från jobbet. Ungefär 60% av dem är moms och skatter (det betyder ca 14000 kronor om året). Utöver det tillkommer vägskatt, bilskatt och allt vad det nu är som kostar med bilen. Jag är för att jobba för en bättre miljö. Jag tycker att det är viktigt att vi tar hand om den. Att vi ser till att den mår bra. Men när klimatberedningen föreslår ytterligare skattehöjningar på bensinen är det något som är snett. Alla de miljoner som redan strömmar in via de olika bensinskatterna. Var tar de vägen?
Och förresten, alla de pengar som ni får in på ytterligare en eventuell höjning – kan ni lova att de oavkortat går till miljöarbete? Nej, jag trodde inte det.
Klicka här och rösta på mig!
Andra bloggar om: Skatt, moms, bensin, bensinskatt, klimatberedningen, dyrt, kollektivt, buss, tunnelbana, pendeltåg, bil, miljö
Det kommer tydligen en del nya lagar och förordningar vid årskiftet och det är ju bra. Kanske. Här är några av dem. Med en liten kommentar.
Höjd skatt på öl och sänkt skatt på vin.
Jag undrar hur de tänker här? Dricker vi för mycket öl? Vill de att det ska det privatimporteras mer? Ska vi dricka mer vin?
Höjd skatt på bensin och diesel.
Grrr och morr. Om det fanns bra bussförbindelser för mig så skulle jag tycka att det var jättebra, men nu gör det ju inte det och jag är mer eller mindre tvingad att åka bil för att ta mig till och från jobbet. Alla bor ju inte i en större stad där det finns bra kommunikationer. Frågan är om jag i framtiden kommer att ha råd att åka till mitt jobb.
Slopad fastighetsskatt och ny kommunal fastighetsavgift.
Nu äger ju inte jag några fastigheter, men är inte det här som brukar kallas för ”same shit, different name”?
Buggning tillåts.
Det trodde jag redan var tillåtet … och jag känner mig tveksam i den här frågan. Det är säkert bra i vissa avseenden, men hur långt och när ska det tillåtas?
Förmån av lånedator slopas.
Återigen är jag tydligen före min tid, jag trodde det här slopades för flera år sedan. Jag bryr mig verkligen inte alls om den här frågan.
Abort tillåts för utländska kvinnor.
Så länge den vanliga vården inte åsidosätts på grund av den betalande så tycker jag det är helt okej.
Skärpta regler för innehav av farliga hundar.
Även om vissa hundar är tokavlade så är det väl sällan hunden i sig som det är fel på. En ”snäll” hund med en dålig husse/matte kan ju vara minst lika farlig. Men de som väljer att ha ”farliga” hundar kanske behöver lite strängare regler.
Ny gymnasial lärlingsutbildning
Om det betyder att vi ska få ett riktigt lärlingssystem så är det jättebra.
Andra bloggar om: Lag, skatt, förordning, årsskifte, kommentar, höjd skatt, sänkt skatt, öl, vin, bensin, diesel, buss, jobb, kommunikationer, framtid, råd, fastighetsskatt, fastighetsavgift, same shit different name, buggning, lånedator, abort, vård, regler, farliga hundar, husse, matte, dålig, sträng, gymnasial och lärling