Inlägg taggade med landet

Heja Sverige!

Efter fika åkte vi ut på en liten rundtur på landet. Vi hamnade på det lilla naturreservatet Kastad kulle söder om byn. Trots att det bara är en liten ”bulle” mitt ute på ett fält så är det fin utsikt därifrån.

Sen åkte vi runt och kollade på natur och sånt där runt omkring i bygden. Det är – trots den ganska låga temperaturen – en fin dag. 

När vi kom hem gick jag och köpte en flagga. Det är ju Sveriges nationaldag och framåt kvällen ska jag på kalas. Flaggan är svensk – fast tillverkad långt långt bort.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sveriges största bloggar…–Håll käft gubbjävel.

Igår kväll skrev jag ett långt och ganska irriterat inlägg om flera av bloggarna här i landet. Jag satt nämligen och roade mig med (nåja, det kanske inte är ett korrekt ordval) att surfa runt på en hel del av de allra största. Sen skrev jag ett inlägg där jag ojade mig över hur illa de skriver och vilken ovanligt låg intelligensnivå det verkar vara på de flesta av dem.

Men så kom jag på att väldigt många av de där största bloggarna faktiskt skrivs av tonåringar och jag själv får väl numera klassa mig som gubbe i sammanhanget. Kanske var jag likadan själv när jag var tonåring. Kanske hade min intelligens inte hunnit i kapp mig. Fast det kan jag å andra sidan inte tänka mig.

Jag kunde i vilket fall som helst stava bättre.

Klicka här en gång till och ge mig din röst en gång till. För visst är det mycket roligare om jag hamnar högt upp på listan!
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Fika

Det blir ganska mycket fika de här dagarna och det är ju en ganska trevlig sysselsättning. Igår blev det två; först på GK med det vanliga gänget och sen åkte jag ut på landet och träffade det ”gamla” gänget där flera av oss inte har träffat varandra på väldigt länge eftersom vi är utspridda över landet (och utanför). 

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Miljötomtar

Miljöpartisten Karin Svensson Smith vill tydligen att CO2-avgiften ska höjas. Och javisst, det är ju en jättebra idé.

Eller inte.

Jag säger som jag gjort förut: Det är lätt att sitta i Stockholm (eller någon annan av de större städerna) och säga såna där saker där det finns en väl fungerande kollektivtrafik. Här på ”landet” där jag bor är det inte riktigt lika utbyggt … eller knappt alls.

Sen säger hon något om att det ”låga” bensinpriset är dåligt ”för det kommer att bli dyrare och då är det lika bra att man anpassar sig för det”.

Jo, det brukar ju se ut så. Speciellt om lägger på en massa skatter och avgifter.

”…om vi ska kunna klara oss ur den här krisen med ökad arbetslöshet så behöver vi statliga medel att spendera på järnvägar och spårvägar och sånt”

Och sånt?

Jorå, ”och sånt” är precis vad som behövs för att minska arbetslösheten och rädda miljön.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid så blir jag glad! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Eh, du har något

Jag kom att tänka på den där gången jag var iväg på en svensexa. En kompis till mig skulle gifta sig och vi – jag och ett 20-tal av hans kompisar – samlade ihop oss och överraskade honom på morgonen med att smyga in i sovrummet och väcka honom med en skrålande sång som sällan hörts. Hans blivande fru hade vänligheten nog varit oss behjälplig med att släppa in oss till det sovande offret.

Hur som helst, vi åkte iväg till ett ställe ute på landet. En man i slokhatt och bonnläppskläder man inte ens sett på film mötte upp oss för att berätta om de olika aktiviteterna vi skulle roa oss med. Jag stirrade förstummat på denne man och var sen tvungen att titta bort. Det gick helt enkelt inte att titta på honom när han talade. Jag lutade mig mot närmaste kompis och mumlade tyst ”Jeebus, ser du eller?” och kompisen såg naturligtvis precis samma sak som jag. Det var oundvikligt, det gick inte att missa. De flesta av oss viskade tyst till varandra och undrade om han drev med oss eller om det var på riktigt. Ingen av oss vågade påpeka, eller ens nämna det högt.

En snorkråka i storlek som Afrikas kontinent hängde och dinglade ur hans ena näsborre, fladdrade fram och tillbaka, rörde sig när han talade. Han fortsatte att berätta om dagens aktiviteter och någon gång under hans berättande måste han kliat sig på näsan, för nästa gång min blick drog sig åt det där hållet var kråkan borta.

Hjälp mig att klättra på listorna: klicka här och klicka här … Tack! Skriv upp dig för att vara med på Earth hour den 29 mars 2008! Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,