Inlägg taggade med papper

Death and taxes

Sådär, då har jag gjort den ena av de där sakerna som är säkra här i livet. Deklarationen är avklarad för i år och nu kan jag stoppa de pappren i lådan och glömma bort allting tills pengarna trillar in på kontot.

För just den grejen är ju ganska trevlig ändå.

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Yulia-style … typ

Vi blev så imponerade av Yulia Brodskaya-reportaget i senaste Cap&D att vi nu sitter här på kontoret och snurrar papper som dårar. Papper som vi sätter fast på annat papper. Vi blev liksom tvungna att prova och jädrar i min lilla låda. Det var pilligt … och svårt … och mitt tålamod räcker inte till för sånt pill.

Papper och penna.

Jag är av den gamla skolan. Jag är omodern och tycker att en kalender och en reservoarpenna är det bästa sättet. För att komma ihåg saker. För att få en bra översikt över tiden som kommer.

Dessutom är det snyggt.

Klipp och klistra (utan klister och med skalpell)

Såhär roligt hade jag det på jobbet igår. Jag var bara tvungen att testa att göra en liten gubbe som sticker ut ur pappret … eller faller … flyger … eller vad han nu gör. Det blev lite festligt på något sätt. Till vilken nytta vet jag däremot inte. Än.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

Allt är som det brukar.

Inte en ledig dag utan en fika på GK i glada vänners lag. Det är så vi umgås med varandra.

Och så är nu julen bortstädad hemma hos mig. Stjärngardinen är nedplockad och tomtarna har återigen gått i ide i skåpet. Där får de nu vara fram till nästa advent.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , och

Ett blogginläggs anatomi

Ibland bloggar jag analogt. Med penna och papper. Som när jag till exempel inte är i närheten av en dator. Eller om den står på paus och jag inte orkar väcka den. Jag använder mig av min lilla svarta Moleskine och skriver ner det som jag tänkt att skriva. Eller i alla fall strukturen för inlägget. Sen när jag väl sitter framför skärmen, inloggad och klar, är det bara att skriva av det jag skrivit. Typ.

Vad du ser på bilden är det förra inlägget. Som jag skrev i morse. Eftersom jag inte orkade kicka igång datorn hemma.

BloggRegistret.seGlöm inte att klicka på den svart/vita – igen!
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Jamen det var väl själva f-n.

Jag öppnar fönstret på glänt. Ett fönster jag inte öppnat sen … i våras kanske? Och ner faller lite damm och skröfs … och spindlar. Inte en liten, utan två stora äckliga saker som efter sin nyinsomnade vintervila vaknar till liv och börjar krypa omkring på fönsterbrädan. En tredje sitter på kanten och bara rör sig litegrann för att stanna där den är. Jag hör mig själv mumla ”buhuu, näeh, f-n…” och så går jag baklänges mot köket, släpper inte spindlarna med blicken och hämtar en stor näve hushållspapper, går tillbaka mot spindlarna, suckar djupt och står som förstenad en stund innan jag tar den ena och mosar den i pappret, tar den andra och den tredje och gör samma sak. Sen går jag till toaletten, med pappret så långt ifrån kroppen det är möjligt, och spolar ner de mosade spindlarna och spolar en extra gång – för säkerhets skull.

Jag hatar spindlar.

Varför jag öppnade fönstret? För att ta kort på den klarblå fina himlen. Vad nu det skulle vara bra för. Det kommer jag inte göra om.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ett analogt inlägg, typ.

Idag kan man på MacWorld läsa en intressant artikel om att handstil (eller kanske snarare att penna och papper) är en något utdöende kunskap.
Och hur tragiskt vore inte en sån sak!

(Och för att skriva det här gick det åt tre papper för att jag råkade ut för små fadäser när jag skrev.)

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,