Inlägg taggade med bil

Driving in the rain

När jag åkte hem från jobbet spöregnade det massor. Det lugnade ner sig när jag kom hem till byn – men regnade gjorde det ändå. Då gnällde jag i en liten film. Mumlar gör jag också. Men det brukar väl vara så när man pratar med sig själv.

Läs andra bloggar om , , , , ,

Bicycle race

Utfarten från där jag parkerar min bil har minst sagt ganska dålig sikt. Man ser i princip ingenting åt ena hållet när man kör ut därifrån, så det är lite av rysk roulette varje gång. Det är lite läskigt, så man får vara … försiktig … och hittills har det (peppar, peppar) inte hänt någonting och jag hoppas det får vara så i fortsättningen också.

Men i morse höll jag nästan på att krocka med en cyklist. Eller, cyklisten höll nästan på att köra in i bilen eftersom jag inte såg att han kom farande förrän jag redan svängt ut. Han fick bromsa och väja ordentligt och sen, när han körde upp bredvid mig på insidan, fick jag arga blicken genom rutan.

Jag blev lite skärrad faktiskt, tänkte; tänk om det hade smällt. 

Sen åkte jag till jobbet som vanligt.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Ny och dyr

Återigen, en ny måndag, en ny arbetsvecka … som är lite kortare än vanligt. För mig är det tre arbetsdagar och sen blir det lite påskledighet. Det känns ganska bra. Mindre bra känns det att jag ska lämna bilen på service i veckan. Det känns snarare som något dyrt.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

Stopp!

Jag måste sluta bry mig så mycket. Jag måste lära mig att slappna av, ta djupa andetag och inte irritera mig på alla dårar och idioter som sitter bakom andra rattar i trafiken. Jag måste lära mig att det inte tjänar någonting till att sitta och bli arg. Det tar bara energi. Det gör mig till en dålig Janne.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

Dagens lunch

Vädret gjorde att jag inte ville gå ut på lunchen. Så efter lite tjafs om vem som skulle offra sig så blev det min kollega som tog bilen ner till stan och hämtade mat. Det blev fredagsflottigt; kycklingfilé med chilibearnise och rostad potatis.

Det smakade fint.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Tisdagsmorgon i bilen

När jag kom ut till bilen i morse var den täckt av snö. Mycket snö. Under snön var det dessutom en sån där irriterande isskorpa som satt hårt på rutorna.

Det gick långsamt att åka till jobbet. Moddigt och halt. Periodvis isigt och hastigheten blev därefter.

På E4:an blev det helt stopp en stund. Några hundra meter framför mig hade en lastbil hamnat på sniskan och fick ta hjälp av en bärgningsbil…

…och ett par hundra meter senare var det ännu en lastbil som fick hjälp av en bärgare. Motorvägen var isig, hal och ganska läskig att köra på. Istället för de vanliga 35 minutrarna det tar att köra till jobbet tog det idag det dubbla. Inte kul, men som uttrycket lyder; ”Better safe, than sorry”.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Värsta cravings!

Efter jobbet, i bilen på vägen hem, var himlen som en sandbotten. Sådär liksom lite randig och fin.

Ah, sen fick jag värsta suget på smågodis … och eftersom det var ett tag sedan jag åt sånt, så sprang jag nästan till butiken och köpte en stor påse som jag nu sitter och smaskar på. Det är ju ändå lill-lördag idag!

…och tio godisbitar senare så mår jag lite illa.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Att leta vårtecken 2

Jag letar efter fler vårtecken omkring mig och efter att jag parkerat bilen i morse gick jag förbi den här samlingen med små snödroppar som stod och svajade i en trädgård. Så jag smög in och knäppte en snabb bild. Synd bara att fokuset hamnade lite fel.

Klicka här och ge mig en helt ny röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

Borta med vinden

Där satt jag i bilen som vanligt och funderade på allt och ingenting. Tankar formades i huvudet och jag tänkte att det var ju bra – det där ska jag blogga om och började fundera på ord och formuleringar. Efter att ha parkerat bilen, gått in på kontoret, hämtat mitt kaffe och satt mig ner vid mitt skrivbord är det nu borta. Puts väck. Jag kan inte ens komma ihåg en liten gnutta av vad det nu var jag tyckte var så bra att jag ville blogga om det.

Så kan det gå.

Klicka här och ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Solen i ögonen.

När jag åker till jobbet, ligger solen precis i den där höjden att den är mellan horisonten och solskyddet. Så hur jag än gör, har jag morgonens strålande solsken i ögonen. Det är både härligt och irriterande på samma gång … och solglasögon på för att inte bli bländad.

Klicka här och ge mig en helt ny röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,