Inlägg taggade med dvd

”I want that one”

För att muntra upp mig själv i höstmörkret så har jag beställt en av mina favoritserier på DVD, de alldeles fantastiskt roliga Matt Lucas och David Walliams senaste; Little Britain USA.

BloggRegistret.seKlicka på den lilla svart/vita rutan här bredvid, gör det. Det är bra att du gör det! Läs andra bloggar om , , , , , ,

Illegal nedladdning

Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till den nya antipiratlagen som det har skrivits om den senaste tiden och som tydligen kommer att träda i kraft nästa år.

Men om man ska hårddra det litegrann så kan man väl egentligen likna den som ful-laddar musik, film eller vad det nu kan vara vid en snattare.

Vad jag menar är att det är väl knappast någon som tycker att det är okej att kliva in i en skiv- eller filmbutik (finns det några kvar?) och plocka på sig CDs eller DVDs och sedan gå utan att betala?

För visst är principen egentligen densamma?

Så varför anses det okej att ”plocka på sig” musik, film och vad det nu kan vara via datorn? Är det för att man inte får ett fysiskt exemplar? Eller vad?

I och för sig har många av de lagliga alternativen varit få, långsamma och dåliga. Men ändå.

Jag bara undrar.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

 

Ännu en film blev det idag: The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. En lågmäld och långsam film om den gamle banditen Jesse James, hans gäng och mannen som till slut sköt honom.
Casey Affleck, som spelar ynkryggen Robert Ford, klättrar på min lista över riktigt bra skådisar (till skillnad från hans tråkmåns till bror). Brad Pitt var, som han brukar, bra i rollen som Jesse James. En riktigt skön söndagsfilm.

Betyg:    . Kategori: Drama. I rollerna: Brad Pitt, Casey Affleck, Mary-Louise Parker och Sam Rockwell. Regi: Andrew Dominik. Längd: 2:39.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Everything's gone green

Det är Douglas Coupland som har skrivit manus till ”Everything’s gone green”, en kanadensisk indie-rulle, som har alla de där attributen som brukar följa med; slackerkille som är lite trött på tillvaron som sparkas, dumpas och går igenom en liten kris eller vad man nu ska kalla det för … allt tillsammans med ett klassiskt indiefilms-soundtrack (iTunes). En helt okej rulle.
I huvudrollen som Ryan syns Paulo Costanzo (som kanske mest känns igen som Joey’s systerson i serien ”Joey”).

Betyg:   . Kategori: prettodramakomedi. I rollerna: Paulo Costanzo, Steph Song och JR Bourne. Regi: Paul Fox. Manus: Douglas Coupland Längd: 1:35.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , och av

Half Nelson

Det blev ”Half Nelson”. Långsamt tempo om en knarkande lärare, en svårmodig elev och deras vänskap. Tja, det kanske inte låter så spännande och det var det inte heller. Men det är en bra känsla i hela filmen. Lite feelgood-ish, fast på det där deppiga, lugna, trasiga sättet. Ryan Gosling spelar läraren och gör det bra (jag minns ”Stay”) och Shareeka Epps spelar den svårmodiga eleven och är väldigt övertygande. Ryan Fleck regisserade. En mycket bra film.

Klicka här och klicka här också så att jag klättrar uppåt på listorna … tack! Skriv upp dig för att vara med på Earth hour den 29 mars 2008! Andra bloggar om: , , , , ,

Filmer i brevlådan

Idag damp några filmer som jag beställde härom kvällen ner i brevlådan. Jag har inte någon större koll på någon av dem utan köpte dem lite sådär på en höft:
Dinotopia är något slags äventyr om en dold kontinent. Everything is illuminated, jag läste boken för något år sedan. Half Nelson har fått bra betyg. Winter passing tipsade Tove om och Adam & Paul verkade som ”en kul rulle”.

Rösta på mig! Skriv upp dig och var med på Earth hour! Andra bloggar om: , , , , , ,

Önskelista

Det är ju min födelsedag idag och om exakt en vecka är det julafton och eftersom du säkert gärna vill köpa någonting fint och bra till mig så kommer här några saker som jag har på min önskelista:

  • iPhone, en upplåst och fixad såklart. Det var väl ingen som trodde någonting annat.
  • Leopard. Det senaste OSet till Mac. Jag har ju inte hunnit med det själv än.
  • Objektiv. Till min kamera såklart. Ett sånt här skulle vara najs.
  • DVD-box. Vita husets alla säsonger skulle passa bra i min hylla.

Hmm … jag kanske får fylla på den här listan senare. Jag kommer inte på mer saker nu. Fast å andra sidan så gillar jag ju att läsa böcker, så det kan jag också ta emot. Bra böcker. Smarta böcker. Men jag är inte speciellt förtjust i deckare. Och så gillar jag ju vanliga DVD-filmer också. Bra filmer. Smarta filmer. Jag gillar både Hollywood-action och franska dramer.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,