Inlägg taggade med Fildelning

Åh f-n!

Det känns som att varje dag när man vaknar så är det en ny dag. Igen (åh f-n). Som ett ”Jaha, då var det tisdag igen”. Och det rullar på så om och om igen i ett rasande tempo. Det är tisdag mest hela tiden. Jag har tjatat om det förut, men det känns som om tiden bara går fortare och fortare. Det är en spiral som ökar i hastighet och den sista tiden känns det som om den har gasat på mer än vanligt.

…och på tal om ingenting skrev Alex Schulman igår om Pirate Bay-rättegången och visst har han rätt i det han skriver … men det har väl inte uttalats förut.

”De driver inte Pirate Bay av ideologiska skäl – de gör det för att tjäna pengar.”

Väl rutet pôjk!

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Fildelningen

De pratar om fildelning och nedladdning på P3. Folk ringer in och har så konstiga argument för det att man dånar. De flesta verkar tycka att nedladdning är helt okej, men stöld är det inte. För varför är det, enligt de flesta, okej att stjäla en låt via nedladdning, men inte okej att stjäla en fysisk singel?

Vad är egentligen skillnaden?

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Bara en liten notis.

Häromdagen skrev den gamle Lädernunnan Jonas Almquist följande rader i en debattartikel angående IPRED-lagen:

Om man inte heter Benny Andersson eller Per Gessle, kommer musikinkomsterna från något annat ställe än radio, tv, affärer, frisersalonger osv. I 99% av fallen kommer pengarna från de gig vi gör. Bästa sättet att få gig är att folk uppmärksammar dig och vill se dig uppträda.

Ipred handlar INTE om att få betalt för sitt skapande arbete. Ipred handlar om att ge skivbranschen verktyg för att ha rätt att jaga fildelare. 

Läs mer om IPRED-debatten hos Aftonblaskan.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid och ge mig en röst så blir jag glad! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

Jan Guillou och Ipred

Jag läste Jan Guillous debattartikel om IPRED-lagen och jag säger inte så mycket om den. Däremot trodde jag att han skulle vara emot den lagen eftersom den, i alla fall i teorin, gör att privata intresseorganisationer kan leka polis och kan stämma skiten ur den som ful-laddar.

När jag sen läser kommentarerna under artikeln så dånar jag lite av hur korkade argument vissa slänger sig med. Som t.ex den som skrev att det är okej att ladda ner eftersom artisterna eller författarna kan gå på A-kassa.

Jorå. Det är ju en solklar lösning på problemet.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid så blir jag glad! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

Det sunda förnuftets röst

”Att stämma musikens fans och framtid är både dumt och meningslöst. Att tro att man genom stämningar kan få till stånd en förändring i fildelningsbeteendet är naivt. Den läxan borde man ha lärt sig för länge sedan. Man borde också ha lärt sig att användandet av piskor ökar distansen mellan producenter och konsumenter i en relation vi vill hålla så tät som möjligt.”

DN Kultur idag skriver ”The Swedish Model” om IPRED-lagen och fildelningsfrågan på ett föredömligt sätt. Något som jag faktiskt hoppas att musikbranschen (och fildelningsvärlden) läser och tar till sig.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid, gör det. Det är bra att du gör det för då blir jag glad! Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Väder, ecstacy och en varning

Egentligen ville jag gå till sluskstället och äta raggmunk med stekt fläsk men perkele vilket monstruöst jäkla skitväder. Nästan värsta tänkbara faktiskt. Isande vindar och regn från både höger och vänster gjorde att det istället blev en sån där fryst fiskgratäng från matbutiken som ligger närmast.

Enligt en amerikansk studie kan ecstacy lindra vid posttraumatisk stress. Professor Elias Eriksson vid Göteborgs universitet kommenterar; ”Stämmer resultaten är det helfestligt”. Jorå, helfestligt var ordet.

Jag längtar till våren. Då när det är sådär soligt, varmt och … trevligt.

Centern vill för övrigt ändra i IPRED-förslaget så att man först ska få en varning (ja, det låter väl bra) innan det sen eventuellt går vidare. Så att, som jag hörde på radion i morse, en förälder kan säga till sitt barn att sluta … och jag kan nästan höra hur det låter:
– Nä, sluta nu.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid, gör det. Det är bra att du gör det för då blir jag glad! Sen tycker jag att du kan kolla in andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

En liten fundering om IPRED-lagen.

Det är klart att artister, författare, filmmakare, och vilka det nu kan vara, ska ha betalt för sina låtar, böcker etc … och kanske fantiserar jag lite friskt, men på något sätt ser jag framför mig att vi tar ett litet steg mot det system som finns i USA, där man stämmer varandra till höger och vänster på fantasibelopp. Kanske för att skrämmas eller kanske för att tjäna sig en hacka.

AB, DN, AB och AB skriver mer om IPRED-lagen.

BloggRegistret.seKlicka på den lilla svart/vita rutan här bredvid, gör det. Det är bra att du gör det! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

Illegal nedladdning

Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till den nya antipiratlagen som det har skrivits om den senaste tiden och som tydligen kommer att träda i kraft nästa år.

Men om man ska hårddra det litegrann så kan man väl egentligen likna den som ful-laddar musik, film eller vad det nu kan vara vid en snattare.

Vad jag menar är att det är väl knappast någon som tycker att det är okej att kliva in i en skiv- eller filmbutik (finns det några kvar?) och plocka på sig CDs eller DVDs och sedan gå utan att betala?

För visst är principen egentligen densamma?

Så varför anses det okej att ”plocka på sig” musik, film och vad det nu kan vara via datorn? Är det för att man inte får ett fysiskt exemplar? Eller vad?

I och för sig har många av de lagliga alternativen varit få, långsamma och dåliga. Men ändå.

Jag bara undrar.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Fildelningsfrågan

Fildelning fortsätter att vara den heta potatisen. De stora bolagen borde istället för att fundera på att det görs, kanske fundera på varför. Svaret är ju enligt en undersökning tämligen simpel … och då borde ju, istället för att jaga fildelare, även lösningen vara enklare att ta fram.

Rösta på mig! … och sen borde du skriva upp dig och vara med på Earth hour den 29 mars 2008! Andra bloggar om: , ,

Att dela eller inte dela

Jag läste Lisa Marklunds krönikor om fildelning och Piratpartiet. Det är ganska intressant. Du kan läsa den första här och den andra här.

Du kan ockå läsa på Wikipedia om upphovsrätt och fildelning. Läs andra bloggar om: , , , och .