Inlägg taggade med film

Into the wild

Bättre sent än aldrig … men jag såg filmen ”Into the wild” igår. Om Chris McCandless som klipper banden med familj och pengar, tar sig namnet ”Alexander Supertramp” och ger sig ut på vägarna, träffar människor och reser runt med sikte på det stora, öppna och vilda Alaska.

Jag gillade den. Mycket. Kanske hjälpte det till att jag innan var helt blank och inte hade några förutfattade funderingar som grusade mina filmförhoppningar. Och nu efteråt … den hänger sig kvar och jag är helt tagen av den.

Manus och regi: Sean Penn (baserad på boken av Jon Krakauer). I rollerna: Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, William Hurt, Jena Malone, Brian H. Dierker, Catherine Keener, Vince Vaughn m.fl. Kolla trailern här (och den är som vanligt helt missvisande). Musik: Eddie Vedder

Betyg: (den får fem Janne av fem).

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

Driving in the rain

När jag åkte hem från jobbet spöregnade det massor. Det lugnade ner sig när jag kom hem till byn – men regnade gjorde det ändå. Då gnällde jag i en liten film. Mumlar gör jag också. Men det brukar väl vara så när man pratar med sig själv.

Läs andra bloggar om , , , , ,

Min favorit är värst.

Filmtidningen Empire har utsett världens mest deprimerande filmer. En av mina absoluta favoritfilmer hamnade överst på listan. Jag vet inte om det säger något om mig och min filmsmak, men visst håller jag med. Den är verkligen sjukt deprimerande …  och sjukt bra … och jag har sett den mer än en gång.

”Darren Aronofskys berättelse om ödelagda liv på grund av droger är en makalös humörsänkare. Det här är en film som man ser en gång, sedan går man till puben och stirrar ner i en öl resten av kvällen och svär på att aldrig, aldrig se den igen”

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

En film och ett trim.

Efter en tvättstugedag så tyckte jag det var på sin plats att fortsätta med mig själv. Håret – det lilla jag har på huvudet – åkte av med trimmern, så nu är det kortsnaggat igen. Mitt skäggiga ansikte fick sig också en omgång.

Så fick jag också se ”Låt den rätte komma in” idag och jag förstår inte riktigt all den hallabaloo som varit runt den filmen. Så bra som tidningarna har skrivit att den skulle vara håller jag inte med om. Kanske hade jag högt ställda förväntningar och den var okej, men inte mer än så.

Betyg:  (filmen får tre Janne av fem).

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

En måndag i februari.

Morgon. När lampan (som tänds en stund innan väckarklockan ringer) tändes så var jag vaken. När klockan fem minuter senare ringde sov jag tydligen igen. Jag reagerade nämligen på att lampan tändes som en stark blixt innan den gick över till att långsamt tändas på riktigt. Eller också var allting en halvsovande dröm.

…och i natt fick Slumdog Millionaire, som jag ju av en händelse såg igår och gillade skarpt, bland annat en Oscar för bästa film.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

En gammal film och en ledig fredag.

Efter att ha legat och tittat på Hayao Miyazaki’s gamla ”Min granne Totoro” (som förresten inte på långa vägar är lika bra som ”Spirited Away” och ”Det levande slottet”) tyckte jag att det var dags att resa mig ur min lättja och göra något annat. Så det blev bloggen … som om det egentligen är någon större skillnad på att sitta och pilla med den och ligga på soffan – inte så mycket i alla fall.

I morgon förmiddag har jag saker som måste göras. Hemma. Människor som kommer … och då tänkte jag att det är lika bra att vara ledig hela dagen … så, en helledig fredag. Det känns ganska skönt faktiskt.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

I'm dead Pete. Dead people don't like company.

Jag har just sett Guy Ritchie’s senaste film ”Rocknrolla” och otippat nog var den inte lika skitig och actionspäckad som min förutfattade mening trodde att den skulle vara. Jag trodde att det skulle vara en traditionell Guy Ritchie-film och det är det egentligen också – berättad i samma stil som hans tidigare filmer (tänker främst på Snatch och ). Det är pengar som rånas, gangsters som är arga, en tavla som byter ägare fram och tillbaka och alla som har någon slags hållhake på varandra – men allt berättat mer städat och i ett makligare tempo.

Helt okej underhållning en lördagseftermiddag.

Betyg: (den får tre Janne av fem).

Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Briljans (repris)

No, it’s not going to stop.
’Til you wise up.
No, it’s not going to stop.
So just … give up

Fortfarande helt fantastiskt bra och det är nästan att jag får en liten tår i ögat.

Läs andra bloggar om , , , , ,

Bitter?

Förresten så tycker jag det luktar lite skämt (och där har vi ju en ordvits) när Claes Eriksson, en av de gamla gubbarna i Galenskaparna som stämde TV4 för att de bröt för reklam i deras film ”Hajen som visste för mycket”, gnäller över att all TV har blivit så dålig.

”Därför är jag så upprörd och driver processer och håller på.”

För kan det möjligen vara så enkelt att orsaken till den där stämningen inte alls hade med att göra att de bröt filmen utan hans tillstånd, utan att han inte fick del av reklampengarna? För han har ju uppenbarligen ingenting mot att sälja sig till Aftonblaskan.

Fast det är ju min tolkning.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Säg ja, nej, säg nej!

Jag skrev ju om boken ”Mannen som sade ja” som jag köpte härom veckan och den är fantastiskt underhållande och rolig. Nu har den ju blivit film med grimas-mannen Jim Carrey i huvudrollen … och efter att ha sett trailern till filmen måste jag nog säga att den verkar bli rent ut sagt vedervärdig. Det är ännu ett exempel där man kan säga (ja, jag vet det utan att ha sett den) att boken är mycket bättre än filmen.

BloggRegistret.seClick here for a weird english translation. Klicka på den svart/vita rutan här bredvid, gör det. Det är bra att du gör det för då blir jag glad! Läs sen andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,