Inlägg taggade med dator

Working class hero

Egentligen har jag massor att skriva om. Men jag tänker inte göra det. Och om jag hade tänkt att skriva om saker skulle det mest handla om jobbet eftersom det har varit mycket av det idag. Som en liten iller har jag suttit med den ena saken efter den andra … och fått en hel del gjort dessutom. Men nu är skallen lite trött. Resten av dagen (kvällen) kommer inte att spenderas framför en dator.

Läs andra bloggar om , , , , , ,

Saker jag stör mig på #948

Jag stör mig på folk som använder ordet ”data” istället för ”dator”. Speciellt om de gör det på det där oironiska sättet som de flesta gör. Data och dator är faktiskt inte samma sak … i alla fall inte i min värld … där jag uppenbarligen har för mycket tid att fundera på och störa mig på såna här petitesser.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , ,

En helt vanlig morgon

Jag kliver in på kontoret, säger ”God morgon” till min kollega som sitter på undervåningen, går upp för trappan, tänder lamporna och går till mitt bord. Ställer ifrån mig väskan och hänger jackan på stolen.

Än så länge är det bara jag och min kollega på undervåningen som är på plats. Det är tyst. Det enda som hörs är bruset från fläktsystemet.

Jag går ner till köket och hämtar mig en kopp kaffe med mjölk och en sockerbit, går upp till mitt bord igen och sätter mig ner. Väcker datorn, kollar mailen och funderar på vad jag ska skriva om i dagens första blogginlägg och tänker ”f-n, jag har verkligen ingenting att skriva om idag” … så jag skriver just det och sätter sen igång med dagens jobb.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Stuck in a moment

Okej, jag är skadad. Big time. Jag kom på det alldeles nu och har ingen ursäkt för mitt beteende. Efter att ha suttit framför en dator hela dagen på jobbet kom jag hem vid sex-snåret och blir sittande framför datorn igen. 

Jag fixar med en jäkla massa bilder i photoshop, pillar med en hemsida, bloggar, lyssnar på musik och surfar runt på sajter både här och där … och det betyder att jag nu i princip har suttit framför en dator i 13 timmar i sträck (fast med lite lunchpaus och en paus mellan jobbet och hemmet).

Kanske borde jag hitta på något annat istället.

Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vad var det jag sa!

Redan ett par timmar efter att jag postade det förra inlägget igår kväll så var jag på väg att sätta mig framför datorn hemma och skulle skriva ett inlägg. Då lät jag bli. Satte datorn i vila och gjorde något annat. 

Att jag skulle sluta med det här efter över tio år är ju lika troligt som att kungen skulle kunna säga Arboga. Han har svårt för ortsnamn och jag gör det av gammal vana – bloggar alltså, inte springer omkring och säger ”Arboga”. Jag kan liksom inte låta bli. Jag tänker ju till och med ”blogg” i saker jag gör; ”det här ska jag lägga upp på bloggen” och ”det måste jag skriva om”. Det är en del av min vardag och det har efter alla år blivit en del av mig.

Så även om jag säger att jag ska sluta eller ta en paus, så vet ju både du och jag att det inte kommer att hända. Inte än i alla fall. Inte inom en överskådlig framtid. Bloggtorkan kommer och går, det är ju bara att stänga av datorn en stund, så kommer det tillbaka.

F-n, jag kommer nog till och med sitta på ålderdomshemmet och knappra in poänglösa blogginlägg om ingenting.

Så det är väl bara att säga ”hej” igen. Efter världens kortaste bloggpaus.

Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Be afraid. Be very afraid.

Min kollega, det lilla aset, hade roat sig med att busa till det litegrann när jag var ledig och han jobbade. Saker och ting var konstiga när jag satte mig på min plats igår. Datorns inställningar var ändrade både här och där (suck), armstöden på stolen var onormalt höga och när jag pratade i telefonen så hörde den i andra änden knappt vad jag sa alls – en ”osynlig” tejpbit satt över mikrofonen. Jag upptäcker säkert fler saker idag. 

Frågan är bara vad jag ska hitta på för att hämnas.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Ett inlägg om ingenting

Frukosten är nyss uppäten och jag skrotar omkring i lägenheten. Funderar på att hoppa in i duschen och göra mig i ordning, men jag kommer inte riktigt till skott. Det är skönt att bara vara så jag sätter mig framför datorn en stund och kollar nyheter och andra tramsigheter. 

Kanske skulle jag gå ut på stan en sväng. Jag skulle behöva tömma min myntburk som är så överfull att den nu istället är en påse. Men å andra sidan ser det ut att vara kallt där utanför fönstret, så det lockar inte att vara på den sidan.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ett blogginläggs anatomi

Ibland bloggar jag analogt. Med penna och papper. Som när jag till exempel inte är i närheten av en dator. Eller om den står på paus och jag inte orkar väcka den. Jag använder mig av min lilla svarta Moleskine och skriver ner det som jag tänkt att skriva. Eller i alla fall strukturen för inlägget. Sen när jag väl sitter framför skärmen, inloggad och klar, är det bara att skriva av det jag skrivit. Typ.

Vad du ser på bilden är det förra inlägget. Som jag skrev i morse. Eftersom jag inte orkade kicka igång datorn hemma.

BloggRegistret.seGlöm inte att klicka på den svart/vita – igen!
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lagom till kaffet kom vi på en alldeles lysande idé.

Efter kvällens middag, lagom till kaffet, fick vi den briljanta idén att vi skulle dra ner till Paris, Rom, Barcelona eller whatever i morgon. Bara åka ner lite sådär hipp som happ för att få oss en trevlig upplevelse med god mat och dryck. När vi sen väl letat fram en dator och kollade upp vad det fanns för resor – vart som helst i Europa – upptäckte vi att med så kort varsel så finns det inga resor till vettiga priser (om man inte är gjord av pengar).

Vi hade hoppats att lågprisbolagen kunde erbjuda oss en resa fram och tillbaka för under tusenlappen. Helst ännu mindre. Men icke. För att ta ett exempel så kostade en snabb resa till Paris, ner i morgon och hem på söndag, en bra bit över tio tusen.

Det tyckte vi var lite för saftigt.

Så en spontan kortresa funkar inte riktigt. Speciellt inte om man kommer på det mindre än ett dygn innan man vill åka.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid så blir jag glad! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Illegal nedladdning

Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till den nya antipiratlagen som det har skrivits om den senaste tiden och som tydligen kommer att träda i kraft nästa år.

Men om man ska hårddra det litegrann så kan man väl egentligen likna den som ful-laddar musik, film eller vad det nu kan vara vid en snattare.

Vad jag menar är att det är väl knappast någon som tycker att det är okej att kliva in i en skiv- eller filmbutik (finns det några kvar?) och plocka på sig CDs eller DVDs och sedan gå utan att betala?

För visst är principen egentligen densamma?

Så varför anses det okej att ”plocka på sig” musik, film och vad det nu kan vara via datorn? Är det för att man inte får ett fysiskt exemplar? Eller vad?

I och för sig har många av de lagliga alternativen varit få, långsamma och dåliga. Men ändå.

Jag bara undrar.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,