Inlägg taggade med kedjebrev

Kedjereaktion

Härom dagen trillade Selma Lagerlöfs ”Gösta Berlings saga” ner i brevlådan och idag ”Änglar och demoner” av Dan Brown. Fem böcker har det blivit hittills. Så även om det tydligen tar lite tid, så fungerar den där kedjebrevsgrejen litegrann i alla fall.

Ingen av böckerna som jag fått är böcker jag själv skulle skaffat för att läsa. Just därför tycker jag att det ska bli intressant att läsa dem … att vidga mina litterära vyer är ju en positiv sak.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Köldskadad och en bok

Det är ju inte konstigt att jag, trots infravärmens strålar, sitter och skakar, hackar tänder och fryser så jag att nästan dör av frostskador när vi sitter på Källarn’s uteservering och när jag kommer hem och kollar termometern så visar den på inte så varma 9,8° C. Det kunde ju gärna ha varit ganska många grader varmare.

Bok två från bokkedjan damp ner framför mig idag … och det var ”Historien om Ikea” av Bertil Torekull.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bokkedja

Jag fick ett kedjebrev för några veckor sedan, av mina vänners mor. Det hela gick ut på att man skulle ge bort en pocketbok som man hade läst, dela med sig av brevet till nya människor och sen få en hel drös med böcker tillbaka. Eftersom jag gillar att läsa och tyckte att det hela lät som ett inte allt för jobbigt projekt, så hoppade jag på tåget … och idag låg i min brevlåda den första boken! Det ska bli spännande att se om det dyker upp fler!

…och boken som damp ner i lådan var ”Halv elva en sommarkväll” av Marguerite Duras.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Börja om från början

En ny dag. En ny vecka. Trötthetskänslan infinner sig som vanligt. Mitt gnäll likaså. Solsken också. En av fyra är positivt.

I lördags fick jag ett ”kedjebrev”. På riktigt papper. Någon hemma i byn startade den tydligen (?) och det går ut på att man ska få pocketböcker av varandra … och det lät ju som en bra idé, så jag hoppade på tåget. Idag ska jag kopiera och dela ut. Sen ska jag tydligen få massor med pockets i min brevlåda … nåja, några kanske dyker upp i alla fall.

Andra bloggar om: , , , , , ,