Inlägg taggade med böcker

Wrapped up in books

Två böcker låg i brevlådan när jag kom hem. Det gillar jag … och det visste jag ju också eftersom jag beställde dem för några dagar sedan. Richard Dawkins ”Illusionen om gud” och Stephen Hawking ”Kosmos, en kortkort historik”. Förhoppningsvis intressant läsning.

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Big city life

På lunchen gick jag ner till sta’n…

…och lämnade in ett par klockor för batteribyte. Det visade sig att min gamla remrem-klocka (den i mitten) var helt kaputt. Trasig. Vilket kanske egentligen inte gör så mycket eftersom jag ändå inte använt den på flera år. Nu förpassas den till en låda eller något sånt.

Under tiden jag väntade på batteribyte, så köpte jag mig några pocketböcker. ”Tag fyra, betala för tre” stod det på skyltarna runt om i butiken, så jag gjorde det. 

På vägen tillbaka till kontoret köpte jag mig en Hakepi-kebab som fick bli dagens lunch. Mums filibaba.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ja ja ja ja ja ja

Hurra! Eftersom jag gillar böcker så blev jag glad idag när jag kom hem. ”Mannen som sade ja” av Danny Wallace som jag beställde härom veckan hade äntligen kommit (det tog sin lilla tid!). Den stora frågan är nu om jag ska läsa klart Kureishi-boken först eller lägga den åt sidan? Eller också kan jag ju göra som Danny och fråga mig själv; Ska jag läsa boken på en gång?
– Ja.

BloggRegistret.se

For a weird Google-translated version of this page click here! Läs andra bloggar om:
, , , , , , ,

Två stycken blev det.

Efter det förra inlägget var jag ju tvungen att kolla … och det blev en beställning av boken ”Mannen som sade ja” av Danny Wallace … och så en bok av Hanif Kureishi som jag inte hade läst; ”Något att säga dig”.

Läs andra bloggar om , , , , , , ,

Dagens shopping

En sväng nere på stan under lunchen. Det blev fyra pocketböcker och en ny liten Moleskine att kluddra i … trots att jag inte behöver den (för jag har två till hemma som inte ens är halvfulla). Men jag kunde liksom inte låta bli. Det är något med mig och bra kluddböcker.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

Dagens bild

Bokhyllan går som i vågor. Kanske dags att köpa mig en ny. Den börjar bli full. Böcker och alldeles för mycket pryttlar (som egentligen borde ligga i en låda på vinden) har gjort att den är lite … svajig.

Läs andra bloggar om , , , ,

Kedjereaktion

Härom dagen trillade Selma Lagerlöfs ”Gösta Berlings saga” ner i brevlådan och idag ”Änglar och demoner” av Dan Brown. Fem böcker har det blivit hittills. Så även om det tydligen tar lite tid, så fungerar den där kedjebrevsgrejen litegrann i alla fall.

Ingen av böckerna som jag fått är böcker jag själv skulle skaffat för att läsa. Just därför tycker jag att det ska bli intressant att läsa dem … att vidga mina litterära vyer är ju en positiv sak.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Köldskadad och en bok

Det är ju inte konstigt att jag, trots infravärmens strålar, sitter och skakar, hackar tänder och fryser så jag att nästan dör av frostskador när vi sitter på Källarn’s uteservering och när jag kommer hem och kollar termometern så visar den på inte så varma 9,8° C. Det kunde ju gärna ha varit ganska många grader varmare.

Bok två från bokkedjan damp ner framför mig idag … och det var ”Historien om Ikea” av Bertil Torekull.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bokkedja

Jag fick ett kedjebrev för några veckor sedan, av mina vänners mor. Det hela gick ut på att man skulle ge bort en pocketbok som man hade läst, dela med sig av brevet till nya människor och sen få en hel drös med böcker tillbaka. Eftersom jag gillar att läsa och tyckte att det hela lät som ett inte allt för jobbigt projekt, så hoppade jag på tåget … och idag låg i min brevlåda den första boken! Det ska bli spännande att se om det dyker upp fler!

…och boken som damp ner i lådan var ”Halv elva en sommarkväll” av Marguerite Duras.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Stora problem

Jag är trött, men alldeles för rastlös för att gå och lägga mig. Jag är rastlös, men på tok för seg för att orka göra något. Det är det eviga dilemmat såhär en timma innan läggdags. Om jag hade någon kul bok att läsa så hade jag kunna gå och lägga mig i alla fall, trots att det egentligen är för tidigt, men högen med böcker som ligger på sängbordet känns alla fullständigt ointressanta idag.

Istället för någonting vettigt alls, blev det ännu ett av alla mina små nonsensinlägg … och nu struntar jag i rastlöshet, böcker och trötthet och går och lägger mig i alla fall.

Läs andra bloggar om de här sakerna: , , , , , , , , , , , , , , , ,