Inlägg taggade med Konstigt

It's still cloudy in Saudi-Arabia

Ena stunden solsken, i den nästa molnigt … och så kommer det en liten störtskur också. Vädret vet tydligen inte riktigt vad det vill idag. När jag kom hem efter jobbet åt jag resterna av en Korv Stroganoff som jag lagade igår. Den var godare idag än igår av någon konstig anledning.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

He's behind you, he's got swine flu

Jag tycker att det på något konstigt sätt är ganska roligt att höra YouTube-fenomenet och Britain’s got talent-deltagaren Susan Boyle med Dreamed a dream (som gjorde henne global) i Mike Skinners förrförra blandband. Fast nu kör vi en helt annan låt på det, eller hur; The Streets med ”He’s behind you, he’s got swine flu” … och den kan du ladda ner på hans twitter-sida.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

Rigor Mortis

Ooops, nu har jag gjort det igen. Sovit på något märkligt sätt med huvudet på kudden. Eller vid sidan av. Eller kanske i sömnen puttat bort den helt och hållet. Nacken är spänd som en fiolsträng. Eller kanske inte riktigt, men litegrann.

Idag känns allt lite sådär härligt på något odefinierbart sätt, trots nacken. Kanske är det för att solen skiner igen. Jag blir ju glad då. Mitt humör påverkas ju ganska mycket av vädret (som du vet). Som grädde på moset ska helgen tydligen bjuda på både strålande solsken och värme.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

En helt vanlig måndag, utan jeans.

Som vanligt en måndag är jag lite småseg. Lite för att jag just har ätit lunch, men mest tror jag det är för att jag vaknade så konstigt i morse. Vid sex ungefär. Oförstående över varför och hur. Det kanske var ljud. Kanske var det en dörr som smällde, en högljudd bil eller något annat som mina öron inte kände igen. Jag är känslig för ljud när jag sover … lättväckt … i alla fall när det är ljud som jag inte känner igen. Kanske är tröttheten över mig för att jag somnade om. För egentligen borde jag kanske gått upp då vid det första uppvaknandet. Även om sängen som vanligt kändes skönare.

Min kollega blev lite förnärmad förut när jag kallade honom för en ”fashion fuck-up”. För skorna som han valt till sin kostym inte är … som sig bör. Vi beslutade nämligen i förra veckan att den här veckan ska vara en ”no-jeans-week”. För att jeans är lite tjatigt och … vanligt. För variationens skull. För att det är en kul grej. Som inte är helt enkel när nästan alla byxor jag har är just jeans.

Klicka här och ge mig en ny röst.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lördagskväll.

Vi gick till Valven igår. Och där blev vi sittande ett bra tag. Vi åt gott. Drack gott och hade det trevligt tillsammans. Sen gick vi till Källar’n och helt plötsligt var klockan sent. Tiden går fort när man har roligt. Ölen också.

Två personer påpekade att de läser min blogg. Den ene om min aversion mot att vara med på foto, plockade upp en kamera och knäppte en bild. Hmm. Den andra tyckte att det var konstigt att prata med mig för att hon läser min blogg. Det är det inte. ”Det är som om jag känner dig”, sa hon.

Nu på m0rgonen kollar jag igenom min egen kamera och hittar en hel bunt med kort som togs igår kväll. ”Lägg ut det på din blogg” sas det. Men ni var nog inte riktigt nyktra när ni tyckte att det var en bra idé, så jag gör inte det.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Life. It's good.

Jag har varit effektiv idag. Jobbat på som en liten iller och kommit en bit på väg med flera projekt. Fortsättning följer naturligtvis i morgon … och nästa vecka … och veckan efter det…

Det konstiga är att jag inte är trött. Jag trodde nämligen att jag skulle vara ett vrak idag. Årstiden. Mörkret. Dag två efter en ledighet. Men icke. Jag mår skitbra.

Glad blir jag om du klickar här och ger mig en röst igen. Vad nu det ska vara bra för. Men det är ju alltid kul (för mig) att hamna högt upp på listor.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Inte riktigt som förr.

Oh my gosh. Det är min födelsedag idag. Damn, jag börjar bli gammal. Dessutom känns det lite som om jag inte riktigt har tid att fira mig själv … eller är det kanske bara så att jag försöker låtsas som ingenting?

Jag fyller inte jämnt eller så. Det är ju bara en sån där ingen-speciell-födelsedag. Till skillnad från förr i tiden, när jag var en liten knodd, för länge, länge sedan. Då jag låg i sängen på morgonen och otåligt låtsades sova när jag väntade på att resten av familjen skulle komma in i rummet och sjunga ”Ja, må han leva”.

Mamma ringde häromdagen och undrade vad jag tänkte hitta på idag och det enda jag kunde fundera på var att jag skulle jobba och att det inte blir något firande i år … för efter jobbet har jag lite grejer som jag måste fixa med, lite upptagen med annat. Julen bland annat. För nu är det jul igen, bom faderalla, bom faderalla, bom faderalla lej. 

Men jovisst, ändå; hurra, hurra, hurra, det är min födelseda’!

Jag tycker ju självklart om att folk kommer ihåg mig och gratulerar, men årets födelsedag känns helt enkelt inte … så viktig. Det känns som vilken dag som helst.

Skrev jag verkligen det där?! Det var ju konstigt. Det skulle jag aldrig ha gjort då, förr i tiden, när jag var liten.

Kanske ska jag fixa en liten tårta i helgen?

Jag får se hur det blir.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

Folk i bil.

Jag slutar aldrig att förvånas hur märkligt folk beter sig i trafiken. Varje morgon och kväll när jag åker till och från jobbet ser jag folk som är ute i sina bilar som egentligen kanske inte borde vara det.

Igår, som många andra dagar, tyckte till exempel någon idiot att 55 km/h var en lämplig hastighet på 90-sträckan. Dessutom bromsade idioten varje gång han/hon fick möte.

Eller nu på morgonen.

En kvinna var på väg och höll på att köra om mig när hastighetsgränsen sjönk från 120 till 110. Hon låg i ytterfil strax framför mig när hon tydligen upptäckte just den där 110-skylten och tokbromsade, hamnar jämsides med mig en stund för att sen sakta in ännu mer och försvinna långt bakom. Det var inte så att hon körde väldigt fort innan. Men när 110-skylten kom var tydligen runt 90 en mer passande hastighet.

Jag tycker det är konstigt.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid så blir jag glad! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kram på're chefen

Aftonblaskan har tydligen, tillsammans med Röda Korset, en Kram-kampanj mot ensamhet och utanförskap och frågar i en rubrik ”Har du kramat din chef idag?”.

Nej, jag har inte kramat min chef idag. Jag tror att han skulle titta väldigt konstigt på mig, undra vad jag höll på med, om jag gick fram och kramade honom. Fast egentligen kanske han skulle behöva en. Han verkar lite bitter och inåtvänd idag.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

En skum tomte

Kollega C var och handlade idag. I köket står det nu en stor låda med skumtomtar. Jag tycker inte att de är speciellt goda, men ändå har jag hunnit proppa i mig flera stycken. Bara för att liksom … och har man väl börjat så är det nästan svårt att sluta. Det är ganska konstigt faktiskt.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid, gör det. Det är bra att du gör det för då blir jag glad!
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,