Inlägg taggade med termometer

Värsta sorten

En oändligt grå himmel, regn som regnar och en termometer som visar på 8,4° C. Jag vet inte. Men det är inte direkt något trevligt väder där utanför fönstren. Förra veckans magnifika väder känns avlägset.

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Det ena med det andra

Vilket underbart väder det är idag, man skulle nästan kunna tro att våren var på väg (igen) … om det inte vore för att termometern visade på -9,5° C i morse när jag vinklade upp persiennerna.

Har jag sagt att jag är trött på vintern?

Att jag sen har några slags känningar av vad jag misstänker vara en förkylning gör ju knappast saken bättre.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Snö och noll grader

När jag vinklade upp persiennerna i morse var det vitt på marken. Snö. Och inte bara en sånt där tunt lager, utan flera centimeter. Och mer snö skulle det kunna bli, för det snöade fortfarande. Om det nu bara fick ligga kvar en stund, utan slask och utan att det smälte bort så hade det ju faktiskt varit lite trevligt. För ljusets skull. För ljudets.

Chansen är nog dock ganska liten eftersom termometern inte visade några grader.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Temperaturen

Sa jag förresten att termometern visar på –11,4° idag? För det gör den. Människans normaltemperatur ligger på 37°. Det är 48,4 graders skillnad … och så sägs det att det inte finns något dåligt väder. En mer behaglig temperatur hade varit typ 25°, för det brukar vara skönt.

Solen skiner i alla fall. Det är ju i alla fall trevligt.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

Till och på jobbet.

Dimman i morse kändes tätare än den gjorde igår och det var ingen karavan av bilister att hamna bakom. Det flöt på lite bättre än igår helt enkelt. Termometern visade på 4° (!) men solen visade sig där någonstans bakom all fukt som fanns i luften. På ett par ställen innan motorvägen tänkte jag stanna bilen och gå ut och ta lite bilder. Det var så … fint. Men jag orkade helt enkelt inte. Det ångrar jag lite nu.

När jag kom till kontoret var jag först på plats. Det är jag fortfarande. En kollega jobbar hemma, några andra är på något seminarium, en annan är ledig… Det kommer alltså bli en sån där ovanligt stillsam dag på kontoret.

Andra bloggar skriver också om , , , , , , , , , , , , , ,

Måndagsmorgon, precis som vanligt

Det är måndagsmorgon och mina ögon är trötta. Trötta som i att de har lite problem med att hålla sig öppna. Trötta som i att de är fyllda med John Blunds grus. Jag sitter på kontoret och kaffet bredvid mig kickar förhoppningsvis in om en liten stund … men just nu känns det som en lockande tanke att gå och lägga mig på soffan där nere.

Termometern visade på 4° C i morse. Vad hände med det där varma sköna vädret som var och hälsade på härom veckan.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Tjat

Tack vare vägarbetet jag nämnde igår och de tre långsamma långtradarna som låg först i en lång kö, så tog det idag nästan en timma att ta mig till jobbet. Jag tycker att det är lite för lång tid.

Morgonens termometer visade på 5-6 grader. Det är en ganska stor skillnad från förra veckans mer somriga temperaturer.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Köldskadad och en bok

Det är ju inte konstigt att jag, trots infravärmens strålar, sitter och skakar, hackar tänder och fryser så jag att nästan dör av frostskador när vi sitter på Källarn’s uteservering och när jag kommer hem och kollar termometern så visar den på inte så varma 9,8° C. Det kunde ju gärna ha varit ganska många grader varmare.

Bok två från bokkedjan damp ner framför mig idag … och det var ”Historien om Ikea” av Bertil Torekull.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,