Inlägg taggade med uteservering

Efter jobbet efter ölen

Gårdagen slutade med en ”After work” som slutade med en god middag som slutade med en öl på en solens sista uteservering. Och när den försvann (solen alltså) satt jag och hackade tänder av köld. Då gick jag hem.

Läs andra bloggar om , , , , , , ,

Middag i glada vänners lag.

Vi gick och käkade lite. Vi satt ute … och det utan att man fick frostskador som det var förra gången vi försökte oss på det (och tvingades gå in och sätta oss i stället). För mig blev det fläskfilé Oskar med klyftpotatis, tryffelbearnaise och kräftstjärtar. Det var gott. Ett par öl slank ner också.

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Attackerande flygfän.

Vi sitter på fikets uteservering och flygfäna vakar över oss som hökar i hopp om att få komma och sno eventuella smulor som vi lämnar. Turister och andra fikagäster som inte vet hur orädda och fräcka fåglarna är här har, så fort de vänt ryggen till, fått sina kakor, bullar och smörgåsar attackerade och/eller stulna. 

Sen strosar vi – såklart.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

In the name of the father

Fika i solen på GKs uteservering. Strosande längs vattnet. Mamma svan ligger på samma ställe som hon gjort förut och går man för nära kommer pappa svan i en rasande fart för att se till att man inte kommer närmare.

Sen spenderade jag en timma i brassen på terassen. Hörlurar med bra musik och varm sol gör att jag nästan somnar en liten stund. Idag fyller förresten min fina pappa år, så ett stort grattis till honom!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Idag, än så länge

Fika på uteservering. I solsken. Strosa. I Solsken. Lunch på Källar’n (Schnitzel). 

Jag upptäckte att det knoppas på Syrenen.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Fredagen, än så länge.

Två fika har jag hunnit med idag. Först på ”Ubbes” och senare på GKs uteservering bland de smutsiga små tiggarna. Dessutom var jag på möbelaffären och köpte ny resår- och bäddmadrass till sängen. Hemleverans på måndag eftermiddag. Sen var jag och blev fotograferad till det nya körkortet som ska beställas och vad ska man säga … jag gör mig verkligen inte på bild. Förresten så gör jag mig nog inte alls. Det är bara att bita i det sura äpplet. Oscar och jag strosade bort till turistbyrån för att fråga om man kunde få gå upp i slottets högsta torn … men det var visst stängt. Så blev inget med det.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Starten på semestern.

På vägen hem i bilen igår regnade det som f-n. När jag kom hem till byn sken solen. Härligt. Vi drack öl och åt god mat på uteserveringen och sen gick vi ner till hamnparken och hade picknick i kvällssolen. Sen hamnade vi återigen på Källar’n och hade det festligt. Så festligt att jag är seg idag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

The Final Countdown

Ensam på kontoret idag igen, vilket såklart inte är speciellt roligt. För en stund sedan åkte jag en sväng bort till ett tryckeri och hämtade en grej de har tryckt åt oss och nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Kanske städa iordning lite innan jag drar … för det hade jag tänkt att göra vid lunch.

…och när jag kommer hem till byn i eftermiddag ska jag gå till Källar’n och fira min semester med en öl på deras uteservering – vare sig det regnar (som det gjorde nyss) eller om solen skiner (vilket jag hoppas att den gör). Låter inte det som en trevlig plan!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Igår kväll klockan 21:49

…och när vi sitter där, på uteserveringen, och har det kul tillsammans så kommer helt plötsligt en Stormtrooper och går förbi. Jag brydde mig ju inte så mycket, men prinsessan Leia blev skiträdd.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Solskenssöndag

Först en god lunch på Rådhuskällarens uteservering, i solsken och nästan sommarvärme. Sen en ovanligt flamsig minigolfrunda med ovanligt mycket svordomar som slutade med inte helt bra poäng för min del.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,