Inlägg taggade med Rådhuskällaren

Sommarkväll

Tillsammans med Ella och Frode blev jag igår hembjuden på ”något snabbt och lätt” hos Öhrman. Det blev grillad kycklingfilé med klyftpotatis och världens starkaste paprikasås. Men gott var det. Mums filibaba. Några öl slank ner också. Det var ju ändå en riktigt härlig försommarkväll. Sen hamnade vi hos Matte och Jenny en stund och tjoade till det lite innan vi gick ner till Källar’n.

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Happy birthday jubilee

Gårdagen spenderades hemma hos min fina gamla och skröpliga lilla mormor som fyllde 97 år! Vi kalasade med lite kaffe och tårta.

På kvällen blev det lite mat och dryck i glada vänners lag nere på Källar’n. Efter det fick jag en trötthetsattack och gick hem.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Idag, än så länge

Fika på uteservering. I solsken. Strosa. I Solsken. Lunch på Källar’n (Schnitzel). 

Jag upptäckte att det knoppas på Syrenen.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Senare på kvällen…

Det var festligt hemma hos Titti igår. Så festligt att jag är alldeles seg idag. Kanske kan det bero på att jag drack ”ett par” öl där. Eller att vi hamnade på Källar’n och att jag fick i mig ett par öl till. Jag vet inte. Men seg är jag i alla fall idag.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , ,

Lördagskväll.

Vi gick till Valven igår. Och där blev vi sittande ett bra tag. Vi åt gott. Drack gott och hade det trevligt tillsammans. Sen gick vi till Källar’n och helt plötsligt var klockan sent. Tiden går fort när man har roligt. Ölen också.

Två personer påpekade att de läser min blogg. Den ene om min aversion mot att vara med på foto, plockade upp en kamera och knäppte en bild. Hmm. Den andra tyckte att det var konstigt att prata med mig för att hon läser min blogg. Det är det inte. ”Det är som om jag känner dig”, sa hon.

Nu på m0rgonen kollar jag igenom min egen kamera och hittar en hel bunt med kort som togs igår kväll. ”Lägg ut det på din blogg” sas det. Men ni var nog inte riktigt nyktra när ni tyckte att det var en bra idé, så jag gör inte det.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Mat, dryck, fest och så vidare

”Gubbmiddag”. Eller vad man nu ska kalla det. God mat och en del öl slank ner. När vi sen hamnade på Källar’n så kände jag att det fick vara nog. Humöret var inte riktigt där det borde vara och allt som hägrade var sängen och sömn … och så fick det bli. Jag smet iväg och hem.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid så blir jag glad! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lördagen i bilder (hittills)

Vi åkte ut till Stubbegården och fikade idag. De erbjuder kakbuffé där, vilket känns overkill för mig som inte är superförtjust i bakverk och sånt. Kaffe och ett wienerbröd blev det. På baksidan av huset har man fin utsikt över Vadstena.

Tillbaka i stan igen gick vi in på Källar’n en stund och hälsade på det arbetande folket. Jag frågade Daniel om vi kunde få gå upp i tornet. Det fick vi.

Även om vi var innanför skyddande väggar så knackade min höjdskräck på och hånskrattade åt mig. Det var en smula obehagligt däruppe. Tänk om jag fick gå upp i Rödtornet. Det är ännu högre … och kanske ännu läskigare.

Jag hade hoppats på en bättre utsikt. Det kanske är helikopter jag ska flyga över stan för att hitta bilderna jag vill ha. Någon som vill erbjuda en gratistur kanske?

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ausgang

Idag är jag lite trött (för ovanlighetens skull). Titti envisades med att vi skulle ”festa till det” igår. Så vi gjorde det och hamnade till slut på ”Källar’n” där vi satt ute och infra-solarna värmde oss lite i den annars jävligt kalla natten. Idag är jag lite sådär småseg som man kan vara ibland.

Idag säger jag också grattis till min fina kompis Daniel som fyller år. Grattis Daniel!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Hej dagboken

Idag gick jag upp aningen tidigare än vanligt (tja, tio minuter i alla fall) eftersom jag lovat att skjutsa Tilde and Rob till bussterminalen. När jag lämnat av dem åkte jag till kontoret, dit jag kom precis som vanligt. Ett väldigt tomt kontor. Några har till exempel smitit iväg för att ha lite semester. Det kanske jag också borde göra. Inte idag kanske. Men åka någonstans. En långweekend. Mycket snack och lite verkstad med mina åka-iväg-planer.

Just det, Nicke lilltroll fyller ju år idag. Grattis Niklas!

Igår blev det en Hof på Källarn (och ja, en öl betyder ju i vanliga fall två, men igår blev det faktiskt bara en). Anders var hemma en sväng innan han åker till Afghanistan på måndag. Vad nu det ska vara bra för.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

Pete the Elvis

Det är sommar i Vadstena och återigen är det dags för Pete att köra sin Elvis-show på Rådhuskällaren som han har gjort de senaste åren. Torsdagens show är avklarad och har du inte sett showen ännu så är det dags att du pallrar dig dit och kollar. Det svänger duktigt när han sätter igång! Missar du det på fredag så har du en sista chans på lördag.

Läs andra bloggar om , , ,