Inlägg taggade med gnäll

Latmaskar

Tydligen var 56,2% ointresserade latmaskar, för bara 43,8% av alla röstberättigade orkade masa sig ner till vallokalerna igår (eller hade förtidsröstat). Dåligt.

Och ni som inte röstade … kom inte och gnäll sen, om det är något som ni inte gillar.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

Kom ihåg!

En liten kom ihåg-lapp till mig själv: Den 7:e juni är det val till Europaparlamentet. Om man inte röstar så har man heller ingen rätt att gnälla!

Läs andra bloggar om , , , ,

The solstråle #2

Trots att jag är ”the master of gnäll” lyckas jag inte bry mig om det negativa i det positiva med det förra inlägget: Att det strålande solskensvädret smälter snön till en grå slaskig blöt vidrig sörja. Det gör mig snarare glad. Snön ska bort bort bort och så känns våren ännu närmare … även om det kanske bara är tillfälligt – fast jag hoppas att det är för alltid.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

Dålig tidpunkt.

Jag gnällde ju häromdagen om rytmen som aldrig infann sig, hur svårt det var att hitta den, att vakna tidigt på morgnarna, att jag borde ha fått någon slags rutin på väckarklockans illvilliga ringande.

Uppenbarligen så infann sig den där rytmen just idag när jag hade planerat att sova ut ordentligt. Sova länge. Sova lördag.

Klockan sju vaknade jag. Klarvaken. Pigg som en lärka. Och när jag såg klockan suckade jag en sorgset ”varför” till mig själv, vände mig, satte på radion och tvingade mig själv att somna om … vilket jag faktiskt lyckades med efter en stund.

Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Första gången

Att ställa sig på ett par slalomskidor när man aldrig har gjort det förut är ju en jäkla upplevelse. Att jag sen hamnade i en röd backe det första jag gjorde var kanske inte helt lämpligt.

Det tog sin lilla tid att ta sig ner. Den gode Ostar hade tålamod med mig och visade, pratade och fick agera dagisfröken åt mig när jag gnällde om att det var för brant och läskigt. Jag borde ju såklart ha startat i en grön backe, eller kanske en blå, för att lära mig först. För att hantera skidor, stavar och framför allt att bromsa – för att i den delvis väldigt branta backen inte råka ut för ett ofrivilligt störtlopp.

Men jag tog mig ner till slut i alla fall. Dessutom trillade jag bara två gånger … och båda gångerna var jag i princip stillastående.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan!
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Hög som ett hus

Jag vet inte riktigt vad som har hänt med mig. Jag har gått och blivit ”high on life” eller något sånt. Men det är så skönt att må så bra. Det är så skönt att solen skiner. Mitt humör verkligen är på topp. Kanske ledigheten fick mig utvilad. Kanske för att det är fredag. Kanske har tröttheten (förhoppningsvis) dragit åt helvete och jag får äntligen känna mig pigg, pigg, pigg.

Det är f-n en stor grej. En kors-i-taket-grej.

Det är också roligt när jag pratar i telefon med en av mina kollegor och jag kan retas och hacka på honom för att han idag ligger hemma i självömkan, fylleångest och baksmälla (vilket inte är en legitim orsak att vara hemma) över att han tydligen igår blev alldeles tokfull och gnällde över att trottoarerna var för smala för hans vinglande.

Det är skönt att inte vara i det läget och det är roligt att må bra.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bitter?

Förresten så tycker jag det luktar lite skämt (och där har vi ju en ordvits) när Claes Eriksson, en av de gamla gubbarna i Galenskaparna som stämde TV4 för att de bröt för reklam i deras film ”Hajen som visste för mycket”, gnäller över att all TV har blivit så dålig.

”Därför är jag så upprörd och driver processer och håller på.”

För kan det möjligen vara så enkelt att orsaken till den där stämningen inte alls hade med att göra att de bröt filmen utan hans tillstånd, utan att han inte fick del av reklampengarna? För han har ju uppenbarligen ingenting mot att sälja sig till Aftonblaskan.

Fast det är ju min tolkning.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

En utökad kurva

Inte bara humör och pigghet ändras under veckans dagar. Antal blogginlägg, min sociala funktionalitet, mitt gnällande och irritation över andra trafikanter och mitt jobb kan visas upp i detta fina diagram.

BloggRegistret.seGlöm inte att klicka på den svart/vita!
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Dagens störning

Som den lille gnäll-pelle jag är så måste jag ju berätta att asfaltskillarna kör med en sån där vibrerande maskin som plattar till asfalten alldeles utanför mitt fönster på kontoret. Det är bara en liten plätt så de är nog klara snart, men det är inte mindre störande för det.

…och där var de klara. Skönt.

BloggRegistret.seLäs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Gnällmorgon och inte en bok

Gnäll, gnäll, gnäll. Det här med mörker på morgnarna är verkligen en grej som inte är speciellt kul alls. Att det sen är mörkare än vad det borde vara på grund av tunga regnmoln gör ju inte saken bättre.

Nu på morgonen hade jag fått ett mail från Bokus som jag beställde ifrån igår.

Vi kan tyvärr inte leverera följande artiklar och de har därför annullerats:
– 1 st Mannen som sade ja à 163.00 kr

Typiskt, det var ju den jag ville ha.

Edit: Konstigt att man kan beställa böcker som de inte har. Skitsamma, jag hittade den på ett annat ställe (som förhoppningsvis inte skickar ett mail om att de inte har den).

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,