Inlägg taggade med natur

Heja Sverige!

Efter fika åkte vi ut på en liten rundtur på landet. Vi hamnade på det lilla naturreservatet Kastad kulle söder om byn. Trots att det bara är en liten ”bulle” mitt ute på ett fält så är det fin utsikt därifrån.

Sen åkte vi runt och kollade på natur och sånt där runt omkring i bygden. Det är – trots den ganska låga temperaturen – en fin dag. 

När vi kom hem gick jag och köpte en flagga. Det är ju Sveriges nationaldag och framåt kvällen ska jag på kalas. Flaggan är svensk – fast tillverkad långt långt bort.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tisdag på jobbet

Sallad till lunch. Med kyckling. Det är molnigt ute, med lite sol ibland. Regnet som skulle komma idag verkar inte dyka upp. Det skulle inte göra så mycket om det kom, men samtidigt är det skönt att det inte regnar. Naturen kanske skulle vilja ha lite.

Idag på förmiddagen har jag suttit och ritat diagram. En detalj, från ett av diagrammen, ser nästan ut som om det skulle kunna vara en Mondrian … eller en tunnelbanekarta … i alla fall med lite vilja och fantasi.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Försommarkväll i Sverige

En cykeltur genom naturen och jag stöter på en häst. Hej, säger jag till hästen, precis som om den skulle förstå vad jag säger.

En häst som såg lite ledsen ut. Eller trött. Hon fick inte leka med de andra hästarna som stod en bit bort … eller så kanske den här ledsna/trötta hästen var dum mot de andra hästarna. Typ.

Bland de andra hästarna, i en annan hage, fanns det små kalvar som käkade gräs. Hej sa jag till dom också, som för att påkalla deras uppmärksamhet. Gräset verkade väldigt mycket mer intressant än en människa med kamera framför ansiktet … och jag tror inte de förstod vad jag ville.

Sen cyklade jag på en stig som såg ut som svensk sommaridyll.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,