Inlägg taggade med hej

En kompis från förr

Jag såg en ”kompis från förr” idag. En som jag inte sett på … flera år. Jag sa hej och gick vidare utan att stanna. Det var så länge sedan och jag har verkligen ingenting att säga. Sen tänkte jag att oj vilken gammal människa den där personen har blivit.

Sen tänkte jag att den där personen förmodligen tänkte precis samma sak.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

Chicken and rice

Jag är mätt som en plätt efter att ha ätit en stor portion med kycklingspett. Med ris och jordnötssås. Hej paltkoma. Hej eftermiddag med solsken. Hej fredag. Hej helgen som börjar snart.

Låten ”Chicken and rice” på Spotify. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Besatthet och smuts.

Säg hej till min senaste besatthet. Syrliga kulor. De består säkert bara av socker och smakämnen, men jeebus så goda de är … och besatthet är kanske att ta i lite i överkant … men det är nästan så att jag inte kan sluta äta dem.

Efter jobbet åkte jag och tvättade bilen. Lite lätt irriterad blev jag när jag efteråt upptäckte att det på passagerarsidan fortfarande satt ganska mycket smuts kvar. Hård smuts som vägrade att lossna. Smutsig smuts. Ful smuts. Det får bli till att skrubba ordentligt i helgen. Kanske.

Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nej tack, jag klarar mig så bra utan!

F-n, jag undrar om jag håller på att bli förkyld. Jag känner mig lite ”korvig” på något sätt. Småkrovlig i halsen. Som om det är något på gång … och det vore inte så konstigt när var och varannan människa man stöter på hostar, frustar, snorar och fnyser. Men eftersom jag var sjuk i november så räcker det med det för den här säsongen. Friska tankar, apelsinjuice och vila ska få en eventuell förkylning att passera utan att säga hej.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan! Läs sen andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Försommarkväll i Sverige

En cykeltur genom naturen och jag stöter på en häst. Hej, säger jag till hästen, precis som om den skulle förstå vad jag säger.

En häst som såg lite ledsen ut. Eller trött. Hon fick inte leka med de andra hästarna som stod en bit bort … eller så kanske den här ledsna/trötta hästen var dum mot de andra hästarna. Typ.

Bland de andra hästarna, i en annan hage, fanns det små kalvar som käkade gräs. Hej sa jag till dom också, som för att påkalla deras uppmärksamhet. Gräset verkade väldigt mycket mer intressant än en människa med kamera framför ansiktet … och jag tror inte de förstod vad jag ville.

Sen cyklade jag på en stig som såg ut som svensk sommaridyll.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Eftermiddag

Lunch; Schnitzel. Kaffe efter det. En minigolfrunda (jag vann!) och sen en stros bort till fiket och kaffe igen, den här gången med en bananbakelse (och där kom en sockerchock). En stros till mataffären där en läsk och kolasnören köptes, in på Källar’n för att säga hej till Daniel och sen hem för en powernap på soffan.

Om du vill kan du läsa andra bloggar som har skrivit om: , , , , , , , , , , , , , ,

Så går det till på morgonen

Kliver upp ur sängen och sträcker mig mot fönstret där väckarklockan står och låter med sin irriterande signal. Den står där så att jag måste resa mig ur sängen för att stänga av den. Min omsomningsvilja är alldeles för stark för att kunna ha väckarklockan för nära. En del av kroppen ropar som ett ”Hej!” till huset mitt emot när jag vinklar upp persiennerna. Ingen är vaken såhär tidigt och skulle nu någon vara det och vilja se mitt trötta jag – varsågod.

Duschar.

Ställer mig framför spegeln och försöker rycka ett näshår och den ilande smärtan gör att ögonen formligen sprutar av tårar och det känns som ett – aaargh! – som om jag ska säcka ihop en sekund. Torkar och gör mig i ordning för en ny dag. En ny fredag – med strålande solsken.

Läs andra bloggar som skriver om: , , , , , , , , , , , , , , , , , och hurra, det är

Att säga hej

Jag tänkte på det där med att man som okända människor börjar hälsa på varandra. Hemma i byn till exempel finns det flera människor som jag hälsar på trots att jag egentligen inte har en aning om vilka de är. Men efter ha mötts på stan i evigheter och man liksom känner igen varandra, om än bara till utseende, så börjar man helt plötsligt säga hej.

Nu har det nämligen hänt här utanför jobbet också. Varje morgon när jag har parkerat bilen så möter jag en kvinna som är ute och går med sin tax och nu, efter säg tre år, har vi helt plötsligt börjat säga hej till varandra när vi möts. Det började lite trevande för någon månad och nu är vi där. ”Hej”, säger hon och ”Hej” säger jag.

Jag säger nu inte att det på något sätt är en dålig sak, det är bara mer en betraktelse över något litet, som ändå är en ganska trevlig sak.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Vad händer då?

Eftersom jag inte kan slå mina funderingar om universum ur skallen så skickade jag idag ett e-postmeddelande med en fråga till Institutionen för Astronomi vid Stockholms Universitet.

Hej

Jag har en fråga som jag har funderat på och som ni kanske kan hjälpa mig med ett svar på:
Eftersom universum expanderar hela tiden, vad händer om man rör sig snabbare än expansionen och vad händer när man kommer till universums slut?

Med vänlig hälsning
Janne

…och då får vi se om jag får något svar på min fråga.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,