Inlägg taggade med temperatur

Heja Sverige!

Efter fika åkte vi ut på en liten rundtur på landet. Vi hamnade på det lilla naturreservatet Kastad kulle söder om byn. Trots att det bara är en liten ”bulle” mitt ute på ett fält så är det fin utsikt därifrån.

Sen åkte vi runt och kollade på natur och sånt där runt omkring i bygden. Det är – trots den ganska låga temperaturen – en fin dag. 

När vi kom hem gick jag och köpte en flagga. Det är ju Sveriges nationaldag och framåt kvällen ska jag på kalas. Flaggan är svensk – fast tillverkad långt långt bort.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Värsta sorten

En oändligt grå himmel, regn som regnar och en termometer som visar på 8,4° C. Jag vet inte. Men det är inte direkt något trevligt väder där utanför fönstren. Förra veckans magnifika väder känns avlägset.

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

24 hour party people

Gårdagen var alldeles ljuvlig med fest i stor trädgård och solsken ända till solen gick ner bakom hustak och trädtoppar. Glada vänner och vin, öl och grillad god mat. 

När kvällen kom och solen försvann – och temperaturen snabbt dalade – gick vi upp till Camilla och Peppe och värmde oss med mer vin, öl, kaffe och annat gott ända till sena natten.

Idag har däremot tröttheten varit över mig som en stor blöt filt. Man skulle nästan kunna säga att jag har varit halvt medvetslös.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Väderleksrapport.

Jag gillar prognosen … även om det tydligen ska bli regn på tisdag, men kolla de andra dagarna nästa vecka.

Najs!

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Det ena med det andra

Vilket underbart väder det är idag, man skulle nästan kunna tro att våren var på väg (igen) … om det inte vore för att termometern visade på -9,5° C i morse när jag vinklade upp persiennerna.

Har jag sagt att jag är trött på vintern?

Att jag sen har några slags känningar av vad jag misstänker vara en förkylning gör ju knappast saken bättre.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Lördagstradition

Vi gjorde som vi brukar … och det var pensionärsnivå på temperaturen där inne på caféet. Lite som en bastu faktiskt. Sen strosade vi litegrann i blåsten … som vi brukar.

BloggRegistret.seKlicka på den lilla svart/vita rutan här bredvid, gör det. Det är bra att du gör det! Läs sen andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

Till och på jobbet.

Dimman i morse kändes tätare än den gjorde igår och det var ingen karavan av bilister att hamna bakom. Det flöt på lite bättre än igår helt enkelt. Termometern visade på 4° (!) men solen visade sig där någonstans bakom all fukt som fanns i luften. På ett par ställen innan motorvägen tänkte jag stanna bilen och gå ut och ta lite bilder. Det var så … fint. Men jag orkade helt enkelt inte. Det ångrar jag lite nu.

När jag kom till kontoret var jag först på plats. Det är jag fortfarande. En kollega jobbar hemma, några andra är på något seminarium, en annan är ledig… Det kommer alltså bli en sån där ovanligt stillsam dag på kontoret.

Andra bloggar skriver också om , , , , , , , , , , , , , ,

Temperatur

Ugh, kall dag. Rått och äckligt. Jag gillar inte kyla. Alls. Eller det kanske inte är kallt egentligen här på kontoret, men jag är frusen idag. För trots att jag sitter med tröja på mig så sitter jag och huttrar. Jag får liksom inte upp temperaturen. Ett bad skulle sitta fint. Ett riktigt varmt.

Du glömmer väl inte att du gör mig extra glad om du röstar på mitt bidrag i omröstningen på Svenska Designpriset … och du kommer till röstningssidan genom att klicka här.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

22:38

Japp, så har jag äntligen badat för första gången i sommar. Att det sen var i en pool som höll en vattentemperatur på typ 28° har ju egentligen inte med saken att göra … och med den här skitdåliga bilden ville jag bara visa hur trevligt vi hade det igår när vi på kvällen grillade och käkade gott.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Vadstena och sommaren från sin allra bästa sida.

Picknick i hamnparken i goda vänners lag. En riktig sommarkväll. En sån där riktig som man nästan drömmer om när de inte finns. När temperaturen till och med är behaglig efter att solen försvunnit. Vi satt och njöt. Åt lite, drack en öl … och njöt.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,