Inlägg taggade med kallt

Heja Sverige!

Efter fika åkte vi ut på en liten rundtur på landet. Vi hamnade på det lilla naturreservatet Kastad kulle söder om byn. Trots att det bara är en liten ”bulle” mitt ute på ett fält så är det fin utsikt därifrån.

Sen åkte vi runt och kollade på natur och sånt där runt omkring i bygden. Det är – trots den ganska låga temperaturen – en fin dag. 

När vi kom hem gick jag och köpte en flagga. Det är ju Sveriges nationaldag och framåt kvällen ska jag på kalas. Flaggan är svensk – fast tillverkad långt långt bort.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Värsta sorten

En oändligt grå himmel, regn som regnar och en termometer som visar på 8,4° C. Jag vet inte. Men det är inte direkt något trevligt väder där utanför fönstren. Förra veckans magnifika väder känns avlägset.

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Lördag 7 mars 2009

Det var näst intill omöjligt att somna i natt. Soffan var så skön igår kväll att jag somnade till en liten stund och det var tydligen tillräckligt för att nattens sömn inte ville komma till mig.

I morse blev det ett långsamt skönt uppvaknande. Ingenting som störde mig i min sömn. Inga telefoner som ringde. Inga backande lastbilar utanför mitt sovrumsfönster. Lugn och ro. Jag fick vakna av mig själv.

Fikat har vi gjort och strosandet struntade vi i eftersom det är så fruktansvärt oskönt ute. Det är kallt. Rått. En sån där äcklig kyla som kryper innanför skinnet och ända in i märgen.

Klicka här och ge mig en helt ny röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nöff nöff

Jag behövde tydligen sova ikapp eller något sånt. För trots gårdagens sovande i soffan mest hela kvällen, så sov jag som liten en gris i natt. 

Idag skiner solen. Gött! Jag har saknat den. Synd bara att det ska vara så in i helvetes kallt ute.

Men nu, frukost.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

Vårkänslor. Nästan i alla fall.

Även om det är ganska friskt (kallt) ute, så är det ju fantastiskt trevligt att man får se en blå himmel och en sol som skiner … och vore det inte för de några minusgrader som det faktiskt är, så skulle man nästan kunna få för sig att man fick en gnutta vårkänslor.

Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

Mmm, c'mon, you like it…

Inte för att de är snygga någonstans, men för att mina golv är världens kallaste och det är faktiskt skönt att ha ett par. Att man sen ser lite retarderad ut när man skrotar omkring i dem och att det är gubbigt och osexigt skiter jag fullständigt i. För att slippa förfrysa fötterna när jag går hemma så köpte jag mig ett par tofflor.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

Lördagsvariationer

Allt är ungefär som vanligt med allt vad det innebär av fika, strosa och det där som vi brukar göra på lördagar. Kylan nyper lite i kinden. Isen som vi gick på härom veckan är borta. Till höger i bilden skymtar Myntbacken och då längtar jag till sommaren.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Isskrapa

Du ser hur kallt det är, eller hur. Minusgrader. Om jag försöker tänka positivt – vilket är min nya grej – så kallar jag det ”friskt”.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan! Läs andra bloggar om , , , ,

Man anar det positiva.

Ännu en dag, fredag igen och ännu en liten resa till jobbet. Dagar som denna, när vädret är klart (och svinkallt som idag), kan man ana att det faktiskt blir ljusare och ljusare på morgnarna. Det går långsamt åt rätt håll.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan!
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Innan det blir skönt.

När jag på kvällen klär av mig i sovrummet för att gå och lägga mig i sängen är det som att dö en smula. De första minutrarna under täcket ligger jag nästan och hackar tänder för att det är så … ska jag kanske kalla det för svalt. 

Och jag vill ju ha det svalt i sovrummet på natten. Det är liksom skönast så. Att försöka sova när det är för varmt är mest jobbigt. Men de där första minutrarna innan täcket värmts upp är pest och pina varja gång. Det är hemskt. Jag känner mig lite som en isbit. Varje kväll.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan!
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,