Isande kallt, men fint.

Efter dagens kafébesök gick vi den sedvanliga strosen … och i den isande kylans tecken gav vi oss ut på isen. 

Till och med jag som är lite lätt pipplig och får inre bilder av hur jag faller genom och sen ligger där i en isvak; kall, blöt och halvt döende, strosade försiktigt fram på isen.

Och trots att temperaturen var runt tio minusgrader så var det en väldigt fin dag. Vindstilla (tack och lov) och en ny, blank is som hade lagt sig. Den vågade vi oss inte ut på, då hade vi garanterat trillat igenom.

Ute på piren hade isen hamnat mest överallt och bitvis var det väldigt halt. Vi bröt bort stora isklumpar och istappar som vi kastade ut på isen … ett märkligt ljud blev det när de där isklumparna svischade fram. Det tyckte vi var fränt.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , och

0 kommentarer

  1. Svara
    sofia mån 5 jan 2009, 11:18

    Vi pratade om ordet ”fränt” igår. Det är ett märkligt ord. Det kan ju också betyda något äckligt, eller att något luktar äckligt iaf. Sen undrade vi om det överhuvudtaget anses fränt att använta ordet ”fränt” idagens samhälle? Eller använder man något annat ord? Typ ”pepp”?

  2. Svara
    Janne mån 5 jan 2009, 11:40

    Fränt är ett fränt ord. Jag ska använda det hela tiden.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.