Inlägg taggade med märkligt

Rigor Mortis

Ooops, nu har jag gjort det igen. Sovit på något märkligt sätt med huvudet på kudden. Eller vid sidan av. Eller kanske i sömnen puttat bort den helt och hållet. Nacken är spänd som en fiolsträng. Eller kanske inte riktigt, men litegrann.

Idag känns allt lite sådär härligt på något odefinierbart sätt, trots nacken. Kanske är det för att solen skiner igen. Jag blir ju glad då. Mitt humör påverkas ju ganska mycket av vädret (som du vet). Som grädde på moset ska helgen tydligen bjuda på både strålande solsken och värme.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Humörsvängning

Det är märkligt det där hur väldigt lättpåverkad jag är av vädret. Är det sol, blå himmel och fint kan jag bli nästan som ett barn på julafton, med rosor på kinden och solsken i blick … är det grått och regnigt blir jag en sur liten puppa som inte vill något annat än att krypa ner under täcket och sova bort hela dagen.

…och så säger de att det inte finns dåliga väder … bah! Det gör det visst.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

Kolla, jag dansar!

Robin mailade över en liten gif-animation han hade hittat i sina gömmor från en gång för länge sedan. Det är jag som dansar på något märkligt sätt. Med keps och tjockstickad tröja. Kanske för tio år sedan eller något sånt. Jag fnissar lite när jag ser den.

Klicka här och ge mig en röst en gång till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Gråhetens inverkan

Idag är det inte riktigt lika muntert som det har varit i veckan. Vädret är så oändligt grått och trist att det smittar av sig lite på humöret. Jag blir själv lite grå och trist när det är såhär. Det är märkligt att mitt humör är så otroligt styrt av vädret.

Men det är en bra ursäkt för att få krypa upp i soffan och bara vara.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Isande kallt, men fint.

Efter dagens kafébesök gick vi den sedvanliga strosen … och i den isande kylans tecken gav vi oss ut på isen. 

Till och med jag som är lite lätt pipplig och får inre bilder av hur jag faller genom och sen ligger där i en isvak; kall, blöt och halvt döende, strosade försiktigt fram på isen.

Och trots att temperaturen var runt tio minusgrader så var det en väldigt fin dag. Vindstilla (tack och lov) och en ny, blank is som hade lagt sig. Den vågade vi oss inte ut på, då hade vi garanterat trillat igenom.

Ute på piren hade isen hamnat mest överallt och bitvis var det väldigt halt. Vi bröt bort stora isklumpar och istappar som vi kastade ut på isen … ett märkligt ljud blev det när de där isklumparna svischade fram. Det tyckte vi var fränt.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , och

Eh … okej!?

Har du sett något så dumt. Jag satt i godan ro vid fönstret och hörde ett jäkla mullrande. Oväsen. Utanför ser jag traktor efter traktor som kör förbi. Gamla traktorer. Som låter väldigt mycket. På flaken bakom varje traktor sitter det tomtar. Det hela är mycket märkligt.

BloggRegistret.seGlöm inte att klicka på den svart/vita – igen!
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Folk i bil.

Jag slutar aldrig att förvånas hur märkligt folk beter sig i trafiken. Varje morgon och kväll när jag åker till och från jobbet ser jag folk som är ute i sina bilar som egentligen kanske inte borde vara det.

Igår, som många andra dagar, tyckte till exempel någon idiot att 55 km/h var en lämplig hastighet på 90-sträckan. Dessutom bromsade idioten varje gång han/hon fick möte.

Eller nu på morgonen.

En kvinna var på väg och höll på att köra om mig när hastighetsgränsen sjönk från 120 till 110. Hon låg i ytterfil strax framför mig när hon tydligen upptäckte just den där 110-skylten och tokbromsade, hamnar jämsides med mig en stund för att sen sakta in ännu mer och försvinna långt bakom. Det var inte så att hon körde väldigt fort innan. Men när 110-skylten kom var tydligen runt 90 en mer passande hastighet.

Jag tycker det är konstigt.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid så blir jag glad! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Hotet mot Obama

Jag satt och läste i DN nu på lunchen och några rader i den här artikeln fick mig att fundera. För visst är det jäkligt märkligt att den fanatiska Pro-life-rörelsen i USA, de som är mot abort – för liv – eftersom de anser att det är mord, anses utgöra ett hot mot Obama?

Risken för ett attentat mot Barack Obama anses vara högre än för någon annan president på grund av hans hudfärg. Bland dem som vill oskadliggöra honom finns inte bara rasister och terrorister inom och utom landet. Säkerhetsexperter har också nämnt bland annat fanatiska abortmotståndare och religiösa fundamentalister.

Jag kanske läser in för mycket i de där raderna, men om det verkligen är så, så undrar jag hur de tänker?

BloggRegistret.se Klicka på den lilla svart/vita, gör det. Det är bra att du gör det. Läs sen andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Valvaka

Egentligen skulle jag, av ren nyfikenhet, vilja sitta uppe hela natten och följa valvakorna på de olika kanalerna för att se hur det går och vad som sägs om valet i USA. Samtidigt som det ju är väldigt intressant så är det ju ett spektakel utan like. Men eftersom jag ska jobba i morgon så får det bli sängen istället och nyheterna i morgon bitti.

Tidningarna har i alla fall något att skriva om nu. Som till exempel systemet med elektorrösterna (som jag tycker är något märkligt) och att det ser ut att bli ett rekordhögt valdeltagande (rösta bör man), Obama valde att spela basket (alla sätt att varva ner är väl bra) och så plockas experterna fram för att sia om ”så blir det”. SvD har tydlig grafik över staterna och röstningen, Aftonblaskan likaså.

BloggRegistret.seOfficella bilder på kandidaterna ”lånade” från amerikanska sidor. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Que!?

Det var ju inte så konstigt att gårdagens märkliga försök att ringa till Frankrike inte riktigt fungerade som vi ville. Om och om igen slog vi numret som stod på våran lapp. Vi tog för givet att det var det rätta och att allt berodde på språkförbistringar.

Och vilka språkförbistringar sen. Det var inte ”Bleu blih blah bleu…” som personen i andra änden sa. Det var ”Ffe ffe ffe ffe eeh…”.

De fyra-fem gånger vi försökte ringa till vår kunds Pariskontor hamnade vi istället hos någon stackare i Spanien. Frankrike har 0033, inte 0034.

Så att varken vi eller den där personen i andra änden fattade någonting är ju inte så konstigt … och därför kommer här en favorit i repris, från Catherine Tate Show.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , och