Inlägg taggade med foto/bild

Det är en cirkus i stan och du är inte bjuden

Det är en cirkus i stan. Jag har aldrig varit speciellt förtjust i cirkusar. De har clowner. Bara en sån sak. Jag gillar inte clowner. De är extremt överskattade … och otäcka. Dessutom tycker jag att cirkusar på något sätt verkar vara olycksbådande. Jag menar, kolla himlen över cirkustältet på bilden.

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Pictures last longer

Det här blir som en liten bildhistoria, över dagen, som den har varit hittills. Efter min lilla sovmorgon kastade jag in en tvätt i tvättmaskinen. När den var klar hängde jag in en del av den i torkskåpet och den andra delen i torktumlaren.

Vi fikade. Sen stod vi bara och glodde en stund. Som dumma fån.

Vi strosade längs Storgatan en kort sekund … och kollade in en snabb sväng på Ister.

Titti och jag åkte till ett par handelsträdgårdar. Hon ville ha Pelargoner, men tji fick hon. Den sorten hon ville ha fanns inte…

…själv tyckte jag det var mer intressant med en humla som surrade runt de blåa blommorna.

Vi åkte iväg en sväng och åt en liten lunch på McDonken. Flottigt och gott.

Sen spelade vi äventyrsgolf. Inte så äventyrligt kanske, men roligt.

När vi kom hem till byn igen så såg himlen väldigt grå och trist ut.

Jag gick och handlade lite. En liter mjölk och en apelsinläsk.

Nu ska jag lägga mig här en stund.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Suddenly everything has changed

Jag lämnar ett grått och regnigt Linköping och åker upp på motorvägen…

…kör bil en stund och försvinner iväg i tankar och musik…

…och helt plötsligt kommer jag hem till strålande solsken.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Go square go

När jag var hemma hos C&P i lördags kväll lutade jag mig försiktigt ut genom fönstret och knäppte en bild på torget. Ett så gott som öde torg i min lilla by.

Läs andra bloggar om , , , , , ,

Set adrift on memory bliss


Övre raden: Ungefär 2-3 år, ca 7, ungefär 16 (damn, de solbrillorna alltså!) och 18 år. Undre raden: Runt 20, 22 och spelat svårmodig, 29 och sista bilden är från förra året.

En av mina Facebookvänner hade lagt ut ett gammalt klassfoto från 80-talet där jag fanns med och såg ung och oförstörd ut. Knasig frisyr, men ung och oförstörd. Då kollade jag igenom mitt gamla bildarkiv och hittade bilder från förr till nu.

Jag vet inte riktigt vad som hände på vägen, förutom en bruten näsa.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Cravings!

Varje dag när jag åker till och från jobbet passerar jag det här magnifika trädet (en ek, om det nu är en ek … jag har fått för mig att det är en ek i alla fall).

Det står där, mitt ute på ett fält och svajar i vinden. Jättestort – även om det inte ser så stort ut på bilden. Hur som helst, jag skulle vilja ha det där trädet. Jag skulle vilja att det var mitt. Jag har ingenstans att göra av det. Ingen trädgård att ställa det i. Men jag vill ha det.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

Att leta vårtecken 5

Det stod några gula saker nere på marken och lyste som små solar. Vad det är för sort har jag ingen aning om. Men det är trevligt med gula saker på marken – även om det är snöbajsväder (och bilden tog jag igår).

Läs andra bloggar om , , , , ,

What the fuck!

Ah, men fy f-n. Helt plötsligt blev det hej mitt förbannade vinterland utanför huset. Härom dagen var det underbar vår … och nu … suck … vad ska det här vara bra för?

Det är inte lite snö som trillar ner. Det snöar på riktigt. Det vräker ner. Massor … och det är verkligen inte vad jag behöver nu.

Skit också. Dubbelskit.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

Rosa.

Det var en sån fantastisk himmel när jag åkte till jobbet i morse att jag var tvungen att stanna och knäppa ett kort på den. Det var alldeles innan solen orkade upp över horisonten och himlen färgades alldeles rosa. Bilden gör såklart inte upplevelsen rättvisa.

Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

En smula pinsamt.

Efter jobbet åkte jag iväg med kameran i högsta hugg till en av de där stora stormarknaderna för att fotografera mjölken i sin miljö. För att dokumentera. Och när jag står där känns det faktiskt inte riktigt naturligt att fotografera en mjölkkyl. Men, men. Det var inte mer med det. Samtidigt som jag ändå var där på den stora stormarknaden så passade jag på att köpa lite grejer – mjölk bland annat. Fem minuter senare, när jag förvirrad (eftersom jag aldrig handlat där förut) står och letar efter kexhyllan kommer en av butikspersonalen fram till mig:
– Var det du som stod här och fotograferade nyss?

Eh, vad ska man svara på det när man har en stor systemkamera i handen?

– Ja just det, jag tog kort på mjölken.
– Var kommer du ifrån? Här får du nämligen inte fotografera.

Jag kände mig som en bandit. Och det var då jag kom på att det kunde ha varit en bra idé att fråga först innan jag gick in där och fotograferade. Något jag inte hade en tanke på eftersom det bara handlade om lite jobbdokumentation. 

– Eh, jag kommer från reklambyrån och det är vi som har gjort de där förpackningarna och oj då … jag kanske skulle frågat först … men eh … jo, det är bara för intern dokumentation bla bla bla…
– Okej, för här inne får du nämligen inte fotografera. Det är inte tillåtet.
– Eh. Nej, det förstår jag ju, sa jag och gick generad därifrån.

När jag en kvart senare klev in på en annan stor stormarknad så gick jag raka vägen till informationsdisken, berättade vem jag var och frågade mycket artigt och ordentligt om det var okej att fotografera mjölkdisken. Det fick jag.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,