Inlägg taggade med strosa

Attackerande flygfän.

Vi sitter på fikets uteservering och flygfäna vakar över oss som hökar i hopp om att få komma och sno eventuella smulor som vi lämnar. Turister och andra fikagäster som inte vet hur orädda och fräcka fåglarna är här har, så fort de vänt ryggen till, fått sina kakor, bullar och smörgåsar attackerade och/eller stulna. 

Sen strosar vi – såklart.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sang for Norge

Jag har konstigt nog aldrig varit i Norge. Men det är väl ändå dags för oss svenskar att återerövra det där landet och göra det till vårt igen. Som det en gång var.

Idag har jag gjort vad jag brukar göra. Fikat och strosat. Jag passade också på att köpa mig ett paket glass som nu står i frysen och väntar på att bli uppäten. Tvättstugedag är det också. Precis som det brukar vara varannan söndag.

Three little words

Fika.

Strosa.

Minigolf.

Läs andra bloggar om , , , ,

Sunday shining

Söndag. Fika på Leksaksmuseet. En liten stros som blev en långpromenad runt Tycklinge med ljumma vindar.

Söndag. Tvättstugedag och lite köttfärssås i magen. Senare blir det lättja.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

In the name of the father

Fika i solen på GKs uteservering. Strosande längs vattnet. Mamma svan ligger på samma ställe som hon gjort förut och går man för nära kommer pappa svan i en rasande fart för att se till att man inte kommer närmare.

Sen spenderade jag en timma i brassen på terassen. Hörlurar med bra musik och varm sol gör att jag nästan somnar en liten stund. Idag fyller förresten min fina pappa år, så ett stort grattis till honom!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

After hours

Efter jobbet, när jag kom hem till byn, för att det är fredag och fredagar är ju så otroligt trevliga dagar, så blev det några öl på Valvens After Work.

Efter de där ölen så blev det en stros i solskenet. Vädret är ju så ljuvligt att om jag vid tillfället hade suttit på en stol så hade jag trillat av den.

Vindstilla, solsken och till och med nästan varmt trots att det började bli kväll. Det är såhär års min fina lilla by vaknar till liv och visar sig från sin bästa sida. Jag gillar’t.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Svansjön

Morgon. Frukost. Dusch. Fika. Strosa. Hej svan. Strosa. Påskgodis.

Läs andra bloggar om , , , , , , ,

Idag, än så länge

Fika på uteservering. I solsken. Strosa. I Solsken. Lunch på Källar’n (Schnitzel). 

Jag upptäckte att det knoppas på Syrenen.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Konfucius

Först hade jag tänkt att åka till Örebro idag. För att göra något annat än det vanliga. Men eftersom jag sov lite för länge så blev det ingenting med det. Det får bli en annan dag. Det blev en fika och en stros, längs vattnet och förbi kyrkan – allt som vanligt alltså. Det är lite som det där uttrycket den gamle Konfucius en gång tydligen yttrade: ”Igår kväll smidde jag tusen planer, i morse gjorde jag som vanligt.”

Klicka här och ge mig en helt ny röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lördag 7 mars 2009

Det var näst intill omöjligt att somna i natt. Soffan var så skön igår kväll att jag somnade till en liten stund och det var tydligen tillräckligt för att nattens sömn inte ville komma till mig.

I morse blev det ett långsamt skönt uppvaknande. Ingenting som störde mig i min sömn. Inga telefoner som ringde. Inga backande lastbilar utanför mitt sovrumsfönster. Lugn och ro. Jag fick vakna av mig själv.

Fikat har vi gjort och strosandet struntade vi i eftersom det är så fruktansvärt oskönt ute. Det är kallt. Rått. En sån där äcklig kyla som kryper innanför skinnet och ända in i märgen.

Klicka här och ge mig en helt ny röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,