Inlägg taggade med minusgrader

Solen skiner i alla fall.

Även om det är minusgrader och vidrig äcklig skit-snö på marken, så är det ändå på något sätt ganska fint. I alla fall när solen skiner.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Vårkänslor. Nästan i alla fall.

Även om det är ganska friskt (kallt) ute, så är det ju fantastiskt trevligt att man får se en blå himmel och en sol som skiner … och vore det inte för de några minusgrader som det faktiskt är, så skulle man nästan kunna få för sig att man fick en gnutta vårkänslor.

Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

Isskrapa

Du ser hur kallt det är, eller hur. Minusgrader. Om jag försöker tänka positivt – vilket är min nya grej – så kallar jag det ”friskt”.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan! Läs andra bloggar om , , , ,

Isande kallt, men fint.

Efter dagens kafébesök gick vi den sedvanliga strosen … och i den isande kylans tecken gav vi oss ut på isen. 

Till och med jag som är lite lätt pipplig och får inre bilder av hur jag faller genom och sen ligger där i en isvak; kall, blöt och halvt döende, strosade försiktigt fram på isen.

Och trots att temperaturen var runt tio minusgrader så var det en väldigt fin dag. Vindstilla (tack och lov) och en ny, blank is som hade lagt sig. Den vågade vi oss inte ut på, då hade vi garanterat trillat igenom.

Ute på piren hade isen hamnat mest överallt och bitvis var det väldigt halt. Vi bröt bort stora isklumpar och istappar som vi kastade ut på isen … ett märkligt ljud blev det när de där isklumparna svischade fram. Det tyckte vi var fränt.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , och

Temperaturen

Sa jag förresten att termometern visar på –11,4° idag? För det gör den. Människans normaltemperatur ligger på 37°. Det är 48,4 graders skillnad … och så sägs det att det inte finns något dåligt väder. En mer behaglig temperatur hade varit typ 25°, för det brukar vara skönt.

Solen skiner i alla fall. Det är ju i alla fall trevligt.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

Måndagsmorgon

Idag tog det ovanligt lång tid att köra till jobbet. Snö, blåst, minusgrader och halt på vägen gjorde att bilarna framför mig körde väldigt långsamt. Men det gjorde faktiskt inte så mycket. Jag blev inte arg och satt och svor högt för mig själv i bilen. En dag som denna är ju uttrycket ”better safe than sorry” ganska passande.

Behöver jag säga att jag idag har en liten backlash efter helgen, att jag är tröttare och segare än vanligt?
Nej, jag trodde inte det.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid, gör det. Det är bra att du gör det för då blir jag glad! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Nattliv

Efter middagen igår hamnade vi återigen på Källar’n och där utspelar sig – i mina ögon – märkligheter, så jag har en stilla undran idag: Vad är det som får förhållandevis vuxna (eller uppenbarligen inte) människor att brista ut i något slags skrikande brölande läten när de får några öl i sig. Såna där vrål som gör att de helt enkelt låter som retarderade grottmänniskor som ropar nonsenskväden rakt ut i luften?

Sen fick jag ytterligare ett tecken på att jag börjar bli en riktig gubbe. På vägen hem såg jag två personer, fulla som få, varav den ena var en av de där brölarna. Den ene ropar till den andre ”Kom igen nu då, jag fryser ihjäl”.
Min första tanke när jag ser och hör dem; Är du så djävla dum och korkad att du går ut i t-shirt och tunn sommarjacka när det är blåsigt och minusgrader ute så kan du ju lika gärna göra det!
Hans kompis till svar: ”Öööööööörghr”.

Skriv upp dig och var med på Earth Hour den 29 mars 2008! Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ner och upp igen

Det är väldiga skillnader på temperaturen från dag till dag. Igår morse var det -4° och jag frös nästan ihjäl. Idag har det stigit i graderna och är +4,8° och det kändes nästan lite ljummet ute.

Andra bloggar om: , , , ,

God fortsättning … host host.

Wow, det snöar ute. På riktigt … och det är minusgrader också så det verkar som att det får ligga kvar en liten stund. De kan ju vara trevligt. Litegrann. Men inte för länge!

Nyårsafton spenderades i goda vänners lag, festligt var det, god mat var det, glatt var det och trevligt som tusan. Jag tänkte lägga upp lite bilder här, men jag har helt enkelt inte orkat. Nyårsdagen däremot blev sådär seg som jag förväntat mig att den skulle bli. Men så är det ju bra att börja året dåligt (tja, eller segt i alla fall) för då kan det ju bara bli bättre.

…och så har en annan stam av det där förkylningsviruset hoppat på mig (jag misstänker Stockholmsversionen) och det är så jävla irriterande.

Solskenshistoria

Jag var lite orolig i morse över att det såg så grått ut på himlen och jag tänkte att nu blir det en sån där grå och tråkig dag. Men tji fick jag och hurra för det. Solen skiner på en klarblå himmel och även om det är hundra minus ute (känns som i alla fall) så ser det ut att bli en ganska fin dag. Och fina dagar gillar jag, då blir jag på bra humör.

Rösta på mig!
Andra bloggar om: , , ,