Inlägg taggade med ljus

Ljuset är här.

Det är vårdagjämningen idag. Dag och natt är lika långa och nu kan vi se fram mot ett halvår av ljus. Jag blir glad av att veta det. Det är tiden då dagarna är längre än nätterna och livet känns lättare. Ja, jag ser ljuset i tunneln. Det är här nu och jag har saknat det.

Var inte rädd. Gå mot ljuset.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , ,

Mer måndag än vanligt

Det är verkligen jättemycket måndag idag. Snart har hela dagen gått och det känns fortfarande som om jag inte vaknat till liv. Eller kan det möjligen bero på att det är den 19:e januari, årets största deppardag? Eller för att himlen är grå och avsaknaden av ljus är ganska påtaglig? Eller kan det kanske bero på att jag sov jäkligt illa i natt?

Klicka här och ge mig en röst till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

Snö och noll grader

När jag vinklade upp persiennerna i morse var det vitt på marken. Snö. Och inte bara en sånt där tunt lager, utan flera centimeter. Och mer snö skulle det kunna bli, för det snöade fortfarande. Om det nu bara fick ligga kvar en stund, utan slask och utan att det smälte bort så hade det ju faktiskt varit lite trevligt. För ljusets skull. För ljudets.

Chansen är nog dock ganska liten eftersom termometern inte visade några grader.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Man anar det positiva.

Ännu en dag, fredag igen och ännu en liten resa till jobbet. Dagar som denna, när vädret är klart (och svinkallt som idag), kan man ana att det faktiskt blir ljusare och ljusare på morgnarna. Det går långsamt åt rätt håll.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan!
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Isande kallt, men fint.

Efter dagens kafébesök gick vi den sedvanliga strosen … och i den isande kylans tecken gav vi oss ut på isen. 

Till och med jag som är lite lätt pipplig och får inre bilder av hur jag faller genom och sen ligger där i en isvak; kall, blöt och halvt döende, strosade försiktigt fram på isen.

Och trots att temperaturen var runt tio minusgrader så var det en väldigt fin dag. Vindstilla (tack och lov) och en ny, blank is som hade lagt sig. Den vågade vi oss inte ut på, då hade vi garanterat trillat igenom.

Ute på piren hade isen hamnat mest överallt och bitvis var det väldigt halt. Vi bröt bort stora isklumpar och istappar som vi kastade ut på isen … ett märkligt ljud blev det när de där isklumparna svischade fram. Det tyckte vi var fränt.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , och

Vi har ett horhus i trappuppgången

Jag kanske inte har berättat det, men likt tidigare år har jag och min bror pyntat trapphuset med lite ljusslingor. Bland annat hans väldigt röda. Den som gör att hela trappen ser ut som ett horhus. Inte för att jag vet hur ett horhus ser ut. Men det väldigt röda ljuset gör att känslan av min bild av ett horhus finns där.

Klicka här och ge mig din röst – varje dag! Läs sen andra bloggar om , , , , , , , , , ,

En försmak av…

Efter jobbet gick jag till fiket (det är ju onsdag) och där bars det in en julgran som började pyntas. I morgon börjar Gammeljul nere på slottet, julskyltningen i alla butiker är klar och över gatorna hänger det lysande girlanger … och så första advent på söndag. Men julen känns väldigt avlägsen. Det är ju ändå nästan en månad kvar tills tomten kommer.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid så blir jag glad!
Läs sen andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Att fånga snö på bild

Jag försökte ta kort på snön men det var inte det lättaste. Den yr. Rör sig för mycket för att fastna på bild som jag vill. Det blir bara som ljusa fläckar…

…eller som vita krumelurer som fladdrar omkring.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid, gör det. Det är bra att du gör det för då blir jag glad! Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Allhelgonalördag

Idag har vi för ovanlighetens skull varit och fikat. Sen gick vi till kyrkogården och tände ljus på Kulas grav. Efter det blev det en stros i solskenet. Att det för en gångs skull är solsken känns ju väldigt trevligt.

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Pop!

Min hallampa skrämde mig nyss. Efter en vända i tvättstugan tyckte jag att hallen behövde lite ljus, eftersom den är mörk och inte får något naturligt ljus från till exempel ett fönster. Ett knäpp på knappen och ljudet av ett ”Pop!” fick mig att göra ett nervöst litet skutt när lampan exploderade och glasbitar regnade ner på hallens golv. Pop … skutt! Jag skulle velat se mig själv i exakt det ögonblicket. Det måste ha sett roligt ut.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,