Inlägg taggade med SCB

På A svarar jag B och C kan jag inte.

Ibland känns vägen hem så oändligt lång. Regnade gjorde det också. Så där till och från. Ena stunden sken solen så glatt och i nästa stund spöade regnet. Hårt.

När jag kom hem hittade jag ett tjockt brev i brevlådan. SCB tycker tydligen att jag är statistiskt intressant (eller har snarare slumpat fram mig) och vill att jag ska sitta och kryssa i 20 sidor med svar på deras frågor. Hmm. Jorå, jag kan väl vara en siffra i statistiken.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

Årets fetaste månad?

Igår skickade jag ett mail till SCB med frågan om när på året man är som fetast, eftersom ryktet säger att vi alla tydligen ska vara det i november/december. Idag kom svaret:

Hej Janne

SCB har ingen statistik på just det.

Skickar en länk där resultatet från undersökningen om levnadsförhållanden presenteras och där du hittar den statistik som vi har på området.

Vänliga hälsningar,
Eva
Statistiska Centralbyrån

Så, nu vet vi alla svaret på den frågan. Eller inte.

BloggRegistret.seGe mig din röst – klicka på den svart/vita här till vänster! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

Hej alla tjockisar!

För tredje gången på mindre än ett år tvingas jag nu att göra nya hål i mitt bälte. Jag tappar tydligen vikt – utan att bry mig det minsta om att röra på mig eller tänka på vad jag äter – och det i november/december som enligt ryktet* ska vara den tiden på året då man är som allra fetast.

Jag tror i och för sig att jag inte låter lika glad i januari/februari. Den tiden på året då jag brukar vara (i alla fall känna mig) som fläskigast.

* Och för att få reda på om det verkligen stämmer har jag skickat frågan till SCB. Jag hoppas att jag får svar från dem ganska snabbt.

BloggRegistret.seGe mig din röst – klicka på den svart/vita här till vänster! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,