Inlägg taggade med intressant

På A svarar jag B och C kan jag inte.

Ibland känns vägen hem så oändligt lång. Regnade gjorde det också. Så där till och från. Ena stunden sken solen så glatt och i nästa stund spöade regnet. Hårt.

När jag kom hem hittade jag ett tjockt brev i brevlådan. SCB tycker tydligen att jag är statistiskt intressant (eller har snarare slumpat fram mig) och vill att jag ska sitta och kryssa i 20 sidor med svar på deras frågor. Hmm. Jorå, jag kan väl vara en siffra i statistiken.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

Överdrifter

Media slår som vanligt knut på sig själv. Nu senast i rapporteringen (1, 2, 3, 4) om Annika Östberg och att hon har fått komma hem till Sverige och avtjäna resten av sitt ”25 to life”-straff i sitt gamla hemland. Nu kan hon dessutom eventuellt få sitt straff tidsbestämt – vilket säkert kommer att göra att hon är ute om ett par år. 

Att hon inte har bott här sen hon var barn, att hon redan som tolvåring dömdes till ungdomsfängelse och senare blev dömd för både dråp och dubbelmord verkar i medias rapportering inte riktigt lika intressant.

Det blir liksom absurt när hon framställs lite som ett offer. Som att det skulle vara synd om henne för att hon suttit nästan 28 år i ett amerikanskt fängelse. 

Det finns ju faktiskt en orsak till att hon satt där hon satt.

Läs mer om Annika Östberg på Wikipedia. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

Förändringsblindhet

Hjärnan är en sån cool grej. Vi uppfattar inte saker runt omkring oss. Vi ser bara det vi vill se … eller snarare, vi ser helt enkelt bara det vi fokuserar på. Om vi tog in allt som hände runt omkring oss skulle hjärnan helt enkelt koka över av all information. Kolla in det här klippet som förklarar vad ”Change blindness” är för någonting. Det är väldigt coolt och intressant.

Klicka här och ge mig en ny röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

Kaffe och årets bilder

Solskensdagen fortsätter. Först en fika på GK i fina vänners lag. Efter det strosade vi ner till Leksaksmuseet och Årets bild-utställningen.

En hel del intressanta, spännande och tänkvärda bilder. Utställningar av de olika fotograferna är spridda runt sta’n och vi var och kollade på några av dem.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ett riktigt tråkigt inlägg.

Återigen tänkte jag berätta om dagen … men nu är jag är trött igen. Otippat, eller hur? Presentationen som jag gjorde med det där skitprogrammet som heter Powerpoint blev bra – innehållet desto mer intressant och jag känner mig riktigt nöjd över det som visades.

Det är egentligen synd att jag inte kan visa dig vad jag gör på jobbet, speciellt den sista tiden, för det har varit riktigt roliga grejer. Allt är ju dessvärre hemligt tills det är klart … och när det väl är klart och jag kan visa upp det – då har ju jag redan gått vidare till nästa projekt.

Men jag ska lägga upp de här senaste grejerna (om jag kommer ihåg det) när tiden tillåter det. Vilket i och för sig är snart.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan!
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Samtal med mig själv.

Oj, så trött jag känner mig nu efter maten. Jo förstår du, jag har precis ätit litegrann och mätt blev jag. Och jättetrött. Jag skulle nästan vilja lägga mig och sova en stund, men då kommer jag inte kunna sova i natt, så jag låter bli. Jag får vara trött helt enkelt. 
– Kanske om jag gnuggar mig i ögonen.
– Va?
– Som de gör i tecknade filmer. Blir det bättre då tror du?
– Nej, det tror jag inte.
– Det blev det inte heller. Bara kli-igt. Eller aktiverar mig på något sätt.
– Skölja av tallriken känns inte som en uppiggande aktivitet.
– Nä, men jag stoppade alla kvitton i ett kuvert också.
– Jaha?
– Jag skrev 2008 på kuvertet.
– Eh!?
– De ska sparas … till deklarationen sen.
– Väldigt intressant hörrö!
– Jag har börjat på ett nytt kuvert. 2009.
– Du verkar onekligen trött.
– Ja, ganska så.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan!
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2008 i bilder

The Big Picture” på Boston.com har som vanligt fina bildserier att visa upp för den som gillar att kolla på sånt. Speciellt den senaste ”The year 2008 in photographs”, med bilder från världens alla hörn.

Det är bara att klicka sig dit: Del ett, del två och del tre.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

Valvaka

Egentligen skulle jag, av ren nyfikenhet, vilja sitta uppe hela natten och följa valvakorna på de olika kanalerna för att se hur det går och vad som sägs om valet i USA. Samtidigt som det ju är väldigt intressant så är det ju ett spektakel utan like. Men eftersom jag ska jobba i morgon så får det bli sängen istället och nyheterna i morgon bitti.

Tidningarna har i alla fall något att skriva om nu. Som till exempel systemet med elektorrösterna (som jag tycker är något märkligt) och att det ser ut att bli ett rekordhögt valdeltagande (rösta bör man), Obama valde att spela basket (alla sätt att varva ner är väl bra) och så plockas experterna fram för att sia om ”så blir det”. SvD har tydlig grafik över staterna och röstningen, Aftonblaskan likaså.

BloggRegistret.seOfficella bilder på kandidaterna ”lånade” från amerikanska sidor. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bra jobbat, mer sånt!

Jag har ju en tendens att dissa kvällstidningarna ibland, men idag ska jag faktiskt hissa dem. I alla fall den ena, för att för en gångs skull gör Aftonblaskan något bra. Som artiklarna från landet där borta i väst. Det är intressant och får mig faktiskt för en gångs skull att läsa artiklarna på riktigt. Kanske för att jag tycker att Usa-valet är intressant. Eller för att de visar upp en bild av det där landet som jag både fascineras och förskräcks av.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

Ett analogt inlägg, typ.

Idag kan man på MacWorld läsa en intressant artikel om att handstil (eller kanske snarare att penna och papper) är en något utdöende kunskap.
Och hur tragiskt vore inte en sån sak!

(Och för att skriva det här gick det åt tre papper för att jag råkade ut för små fadäser när jag skrev.)

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,