Inlägg taggade med vår

On my balcony

Ett skitlångt hus med skitmånga balkonger. Även om det inte är de vackraste så skulle jag faktiskt kunna tänka mig att sitta på en sån, med en kaffe i handen och njuta av solen och värmen som faktiskt finns där när vinden håller sig stilla.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

Pale green things

Vi går mot den grönare perioden. När buskarna och träden vaknar till liv. När allt ser lite ljusare och trevligare ut.

Jag gillar’t.

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Att leta vårtecken 6

Nu behöver man inte leta längre. Vårtecknen står som spön i backen. De är överallt. Våren är här. Idag upptäckte jag till exempel att fälten längs vägen hem redan har börjat bli gröna.

Och vilken fantastisk grej det är egentligen. Härom veckan låg det snö på marken. Nu är den grön.

Det är f-n underbart!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Ett tidigt aprilskämt?

Fredag tra-la-la-la och allt hade känts fint om inte det var så att jag tror vädergudarna behagar att skämta med oss. Det verkar som om det inte blir någon vår. Det blir en ny vinter istället. Permanent vinter. För resten av all framtid. När jag tittar ut genom fönstret så vräker snön ner.

Det känns sådär faktiskt.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Det ena med det andra

Vilket underbart väder det är idag, man skulle nästan kunna tro att våren var på väg (igen) … om det inte vore för att termometern visade på -9,5° C i morse när jag vinklade upp persiennerna.

Har jag sagt att jag är trött på vintern?

Att jag sen har några slags känningar av vad jag misstänker vara en förkylning gör ju knappast saken bättre.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Igår är inte idag.

Gårdagen som var alldeles ljuvlig och vårlik har idag förbytts till något grått elände som dessutom kastar ner något som ser ut som snö. Plusgraderna gör som tur är att det inte stannar.

Gårdagens kväll var ett frosseri i friterade godsaker från Rådhuskällarens meny. Till det några öl och efteråt en drink.

Idag är jag lite seg – för ovanlighetens skull. Om en stund ska jag iväg och fika lite, sen blir det nog inte mycket mer gjort idag.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ljuset är här.

Det är vårdagjämningen idag. Dag och natt är lika långa och nu kan vi se fram mot ett halvår av ljus. Jag blir glad av att veta det. Det är tiden då dagarna är längre än nätterna och livet känns lättare. Ja, jag ser ljuset i tunneln. Det är här nu och jag har saknat det.

Var inte rädd. Gå mot ljuset.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , ,

Söndagsmusik

I höstas fick han en liten mini-hit med den briljanta Biggie-covern ”HYPNTZ” och senare i vår kommer soloalbumet. Söndagens lilla pärla till melodi få därför bli Dan Black och hans senaste singel ”Alone”.

Klicka här och ge mig en helt ny röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Att leta vårtecken

Jag letar efter vårtecken omkring mig och jag vet inte om de har suttit där sedan i höstas, men mellan taggarna på min krusbärsbuske sitter det pyttesmå små knoppar som, precis som jag, väntar på våren.

Klicka här och ge mig en helt ny röst. Läs andra bloggar om , , , ,

Den där känslan.

Om man står ute, lutar sig mot en vägg och blundar. Alldeles stilla så att luften omkring inte känns och solens strålar värmer. Då kan man ana våren. Man kan känna att den är där någonstans och vill hit.

För ett kort ögonblick känns allting lite bättre. Lite lättare.

Klicka här och ge mig en ny röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,