Inlägg taggade med träd

The magnificent tree

Det där trädet som jag skrev om för ett tag sedan. Det som står på ett fält som jag passerar varje dag när jag åker till och från jobbet. Det som jag ville ha som bara mitt – trots att jag inte har någonstans att göra av det (om det nu skulle gå att flytta från sin plats där ute på fältet). Det vill jag fortfarande ha. Speciellt nu när det är grönt. För visst har det blivit ännu finare nu efter en och en halv månad.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

I like it, I love it

Tjirp tjirp låter fåglarna i trädet utanför kontoret. Solen skiner och det känns nästan som sommar när man tittar ut genom fönstret. Det känns nästan som fredag också … nämen, vänta lite … det är ju fredag … och om fredagar tycker jag!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

I don't know what it is

Ett träd i den lilla parken bredvid mitt jobb blommar som f-n. Stora fladdriga blommor. Vita och fina. Vad det är har jag ingen aning om, men det ser ganska trevligt ut.

Läs andra bloggar om , , , , , ,

I smell trouble

Det är ljuvligt ute. Strålande solsken. Det är varmt, skönt och klarblå himmel. Fåglar kvittrar och träd som knoppas, på väg att brista ut i grönska … och så den omisskänliga doften av gödsel över sta’n. Linköping doftar idag som en bondgård.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Pale green things

Vi går mot den grönare perioden. När buskarna och träden vaknar till liv. När allt ser lite ljusare och trevligare ut.

Jag gillar’t.

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Cravings!

Varje dag när jag åker till och från jobbet passerar jag det här magnifika trädet (en ek, om det nu är en ek … jag har fått för mig att det är en ek i alla fall).

Det står där, mitt ute på ett fält och svajar i vinden. Jättestort – även om det inte ser så stort ut på bilden. Hur som helst, jag skulle vilja ha det där trädet. Jag skulle vilja att det var mitt. Jag har ingenstans att göra av det. Ingen trädgård att ställa det i. Men jag vill ha det.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

The solstråle

Trots tisdag så blir jag lite gladare och piggare och aningen mer upprymd över det utomordentligt fina vädret. Strålande solsken och klarblå himmel. Det drippar och droppar från taken och träden.

Jag kan nästan ana en doft av våren.

Nästan.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Förvånad och en skitig bil

Så förvånad jag blev i morse när jag klev ut genom dörren och upptäckte att det var ganska mycket snö på marken. Eller, mycket och mycket, det var snö i alla fall. Snö som också hade fastnat på träden och granarna längs vägen så jag fick nästan lite julkänslor och lust att sjunga ”hej mitt vinterland”. Fast det gjorde jag inte. Inte så tidigt på morgonen.

Jag som hade i och för sig hoppats på att gårdagens nästan torra vägar skulle ha torkat ännu mer så att jag kunde tvätta min bil idag. Den är nästan löjligt skitig. Men det är ingen idé. Efter bara någon kilometers körande är den ju lika skitig igen.

Idag kommer förresten IPRED-lagen att klubbas igenom. Läs mer om det på DN, DN, AB, AB och AB.

BloggRegistret.seGe mig din röst – klicka på den svart/vita – varje dag!
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lunchtimma

Fy f-n. Det stör mig att hösten kom för tidigt i år. Det gick från sommar till höst över en natt och löven på trädet utanför kontoret börjar bli gula. Jag gillar det inte!

Jag äter en köttfärspaj, tillagad i micron, köpt på butiken i närheten av jobbet. Sen sitter jag vid det här bordet, läser veckans Resumé och äter upp pajen. Den var inte speciellt god.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Ett hummande ljud


Inte en enda humla hamnade på bild när jag knäppte mot trädet.

Apropå absolut ingenting kan jag berätta att det står ett stort träd på gården utanför kontoret. En Lind, eller vad det nu kan vara, som blommar för fullt … och står man därute på gården så hör man som ett svagt hummande ljud. I flera dagar har jag funderat på var det där märkliga ljudet kommer ifrån och vad det är … tills jag idag fick se att hela trädet är invaderat av humlor som i sin jakt på nektar flyger omkring, blomma till blomma … och hummar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,